advertorial

BACARDÍ tilt ready-to-serve categorie naar hoger niveau met aged rum cocktails

Bacardi Ready-to-serve

BACARDÍ tilt ready-to-serve categorie naar hoger niveau met aged rum cocktails

BACARDÍ® Rum brengt bartender kwaliteit cocktails naar de huiskamer met de lancering van Aged Rum Cocktails – drie premium, ready-to-drink cocktails gemaakt door enkele van de meest getalenteerde bartenders ter wereld.

Met de nieuwe collectie Aged Rum Cocktails tover je binnen no time premium bar-quality cocktails op tafel. Liefhebbers van rum kunnen zo genieten van een unieke blend van de bekroonde BACARDÍ Aged Rums, waaronder BACARDÍ® Añejo 4 en BACARDÍ® Reserva 8, in een kant-en-klare cocktail.

Ready-to-drinks steeds populairder

De 'ready-to-drink' (RTD) categorie is recent hard gegroeid, en analyse van de drankenmarkt door IWSR laat zien dat er verwacht wordt dat deze categorie tegen 2025 goed zal zijn voor 8% van de hele markt van alcoholische dranken. Ook de populariteit van aged en premium rum nam al sterk toe, nu mensen op zoek gaan naar verrassende alternatieven om aan te bieden aan hun gasten tijdens gezellig moment thuis.

"Geen enkele andere categorie van alcoholische dranken groeit zo snel als die van de ready-to-drink. Het is duidelijk dat steeds meer mensen de smaak en het verfijnde karakter van een cocktail uit een echte bar ook thuis willen ervaren. We zijn ongelooflijk trots en enthousiast over de ontwikkeling van deze nieuwe collectie, die de beste cocktails met premium rum voor een groter publiek toegankelijk maakt zonder dat we kwaliteit uit het oog verliezen,” aldus Fabio Ruffet, Global Brand Director voor BACARDÍ Rum. “Deze cocktails zijn gecreëerd door enkele van de beste bartenders ter wereld, met kwalitatieve ingrediënten en een speciale blend van de bekroonde premium aged rums van BACARDÍ. We kijken er naar uit om de nieuwe cocktail collectie op te nemen in onze premium portfolio; nog een must-have voor iedere rumliefhebber!”

BACARDÍ Premium Aged Rums

De cocktails zijn een mix van de unieke blend van de bekroonde BACARDÍ Premium Aged Rums – die stuk voor stuk worden vervaardigd en gerijpt onder de Caraïbische zon – en premium ingrediënten. Ze hebben een tropische smaak en zijn ontwikkeld zodat mensen thuis kunnen genieten van een cocktail van bartender kwaliteit. Perfect voor een feestje of etentje thuis of in de tuin. De cocktails van 200 ml zijn verkrijgbaar in drie smaken, die het Caraïbische erfgoed van BACARDÍ alle eer aandoen en tegelijk inspelen op de laatste cocktail trends. Caribbean Espresso Rumtini is een weelderige en tegelijk zachte, rijke variant op de klassieke Espresso Martini, lekker bitter en zoet. Aroma's van kolanoten en vanille worden aangevuld met toetsen van koffie en donkere chocolade. Roasted Pineapple Rum Punch is de perfecte balans tussen de zoete en scherpe smaak van ananas, met de vanillesmaak van de aged rum die subtiel aanwezig is. De derde is de Toasted Coconut Colada, waarin tropisch fruit en kokosnoot worden gecombineerd met een vleugje dulce de leche om dat heerlijk warme gevoel van rum in de mond te versterken. Met een alcoholpercentage van 12,5% kun je de cocktails gewoon met ijsblokjes serveren en in een paar seconden een cocktail van bartender niveau op tafel zetten.

Ontwikkeld door bartenders

Het nieuwe assortiment werd ontwikkeld met enkele van de meest getalenteerde bartenders ter wereld. Zo werkten de Londense rumexpert Georgi Radev van Laki Kane samen met Chelsie Bailey van Happiness Forgets, tevens winnaar van Bacardi Legacy, en Ran Van Ongevalle, oprichter van Bar Ran in Brugge en voormalig Bacardi Legacy Global Champion, samen met BACARDÍ Rum Global Brand Ambassador Dickie Cullimore.

Van Ongevalle licht toe: “Rum is altijd al een van mijn favoriete sterke dranken geweest om mee te werken en de ontwikkeling van deze nieuwe cocktail reeks was een boeiend avontuur. We hebben ons in het ontwikkelingsproces laten inspireren door de nieuwste trend en die gecombineerd met de klassieke Caraïbische smaken die we allemaal kennen en waar we zo van houden. Iedere bartender die hieraan heeft gewerkt heeft weer een andere, eigen twist aan de cocktails toegevoegd. Dit zijn bij uitstek de meest complexe ready-to-serve cocktails die ik ooit heb geproefd en we kijken er dan ook naar uit om rumliefhebbers dit jaar te verwennen met de echte smaak van de Caraïben.”

Artikel delen