Op ''berenjacht'' bij Radisson Blu Palace

Op ''berenjacht'' bij Radisson Blu Palace

Het Radisson Blu Palace Hotel in Noordwijk aan zee heeft een ludieke actie bedacht; kunstenares Mohana van den Kroonenberg is begonnen aan een zandsculptuur op het parkeerterrein aan de voorkant van het hotel.

General Manager André Aaij; “Helaas hebben wij in deze crisistijd vele lege parkeerplaatsen dus we zochten een leuke en ludieke bestemming hiervoor. Veel mensen wandelen momenteel dus hoe leuk is het om onderweg te zien hoe een zandsculptuur gemaakt wordt of deze op een later moment te bewonderen?”.

Gasten iets aantrekkelijks bieden 

Zoals de hele bedrijfstak beleeft ook het hotel lastige tijden tijdens de coronacrisis. Faciliteiten zoals het Wellness Center en de Vitality Fitness Club zijn verplicht gesloten en de restaurants noodgedwongen dicht voor niet-hotelgasten. “Gelukkig mag er steeds meer; de restaurants zijn al weer open voor hotelgasten en het wellness center en ook het terras mogen binnenkort weer open. We keken al vooruit maar nu is er dus ook die gehoopte versoepeling, die hopelijk Nederlandse gasten weer het vertrouwen geeft te boeken en in ons hotel te verblijven. Vele maatregelen hebben we genomen om faciliteiten en services zo veilig mogelijk te maken middels een 1,5 meter protocol. Door acties zoals met de zandsculpturen hopen wij mensen te enthousiasmeren en iets aantrekkelijks en unieks te bieden. Vanaf de kamers aan de voorkant van het hotel heb je prachtig uitzicht op de zandsculpturen en kun je vanuit de luie stoel, in het zonnetje met een hapje en drankje het proces volgen”.

Op veilige afstand 

Jasper Boekbinder van 'Zandsculpturen op locatie' heeft gezorgd voor de logistieke planning van de zandsculpturen. “Initiatieven zoals deze waarderen wij enorm en daar werken wij graag aan mee. Een kleine moeite dus om een verhoging te maken en zand te storten (samen zo’n 750kilo). Mohana gaat een sculptuur maken met een verwijzing naar het Boek : "wij gaan op berenjacht".'' André Aaij: “Wij hopen dat het zandsculptuur lang kan blijven staan en geïnteresseerden uit de omgeving een kijkje komen nemen naar deze unieke creatie op ons terrein. Uiteraard hebben wij maatregelen getroffen en zal het ‘werkgebied’ afgezet zijn met lint zodat de kunstenares zich geen zorgen hoeft te maken over de 1,5 meter afstand met de toeschouwers, en staan er duidelijke lijnen die de 1,5 meter aangeven zodat omstanders zich hier makkelijk aan kunnen houden”.

 

Tags: 
Artikel delen