Bert van der Leden oud-eigenaar Supperclub en HappyHappyJoyJoy overleden

Bert van der Leden oud-eigenaar Supperclub en HappyHappyJoyJoy overleden

Bert van der Leden oprichter van horecabedrijf IQ Creative is vorige week overleden. De ondernemer stond bekend als voormalig eigenaar van de Supperclub en Aziatische keten HappyHappyJoyJoy, beide gevestigd in Amsterdam

 

Hij begon ooit als koksmaat op de grote vaart, werd miljonair met zijn kledingwinkels en stond met zijn bedrijf IQ Creative bekend als horecamagnaat. Bert van der Leden overleed op vrijdag 8 maart. “Bert was een horecafenomeen”, schrijft Bob Bron op zijn Instagram-account. “Naast de Superclub, was hij ook de eigenaar van IQ Creative en HappyHappyJoyJoy. We gaan Bert missen.”

Ondernemingen

In 1999 kocht Van der Leden de Supperclub in Amsterdam: een gokje, want het ging destijds niet goed met het bedrijf. Hij vernieuwde de zaak en het werd een groot succes. In Rome, Los Angeles, San Francisco en Istanbul volgden meer zaken.

Ook de Aziatische keten HappyHappyJoyJoy komt uit de koker van de ondernemer en had meerdere vestigingen in Amsterdam. Inmiddels zijn deze zaken gesloten, want de langdurige sluitingen tijdens de coronacrisis zorgden ervoor dat IQ Creative in 2022 failliet ging.

Artikel delen