Bestel-app Scanfie van Gerard Brouwer en Marius van Zwijndregt groeit snel door in horeca

Bestel-app Scanfie van Gerard Brouwer en Marius van Zwijndregt groeit snel door in horeca

Gerard Brouwer en Marius van Zwijndregt richtten zich in 2018 met Scanfie op QR-bestellen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een compleet bestelsysteem en kunnen ondernemers uit de horeca-, leisure- en event-industrie er ook terecht voor bestelzuilen, bestelwebsites en digitale menukaarten. De twee ondernemers wonnen er zelfs een Horecava Innovation Award met Scanfie mee. Niet zo gek, want een gast spendeert soms tot wel 30% meer door de upsell-mogelijkheden. Tijd om wat dieper in het systeem te duiken!

Van grote winkelketens als HEMA tot campings en restaurants, zoals Het Veerkwartier (Haarlem), De Gouden Lepel (Geleen) en Le Temps Perdu (Boxtel). Steeds meer bedrijven werken met Scanfie. Ook Peter de Ruijter eigenaar van De Hoge Heide in Vlijmen. Gasten komen graag naar zijn zaak voor het entertainment (bowlen, videobowlen, fungames en bumperz), en om lekker te eten en drinken.

Compleet bestelsysteem

Om alle onderdelen in de zaak goed te stroomlijnen, werkt De Ruijter sinds vorig jaar met Scanfie. Dit is een compleet bestelsysteem, dat bestaat uit verschillende elementen. Zo kunnen horecaondernemers hun gasten zelf laten bestellen via een QR-code die uitkomt op de digitale menukaart. De voordelen: de prijzen en producten zijn makkelijk aan te passen en door automatische suggesties werkt een digitale menukaart omzetverhogend.

Lees verder onder de foto en het kader.

kassa-bestelsysteem

Waarom werkt QR-bestellen van Scanfie soms tot wel 30% omzetverhogend?

Gerard Brouwer, mede-oprichter van Scanfie: "Doordat het laagdrempeliger is voor gasten om nog even snel wat te bestellen. Ook hoeven ze niet meer te wachten op een kelner om te bestellen. Daarnaast hoeven medewerkers minder handelingen uit te voeren, waardoor ze de bestelling sneller aan tafel kunnen brengen."

"Wat ook een heel belangrijke reden is, zijn de suggesties die worden getoond. Zo wordt de bittergarnituur als suggestie gegeven na het toevoegen van een biertje. Ook voelen gasten zich minder opgejaagd om snel hun keuze door te geven aan de kelner en bestellen ze meer."

Meer dan QR-bestellen

Scanfie QR-bestellen is er vanaf 49 euro per maand. Je kunt de software koppelen met je bestaande kassa-software. Wil je gebruikmaken van de kassasoftware van Scanfie? Het alles-in-1 kassasysteem is er vanaf 89 euro per maand (QR-bestellen én het kassasysteem van Scanfie). Lees hier welke opties Scanfie nog meer biedt.

Door extern groeikapitaal verwacht Brouwer nog dit jaar minimaal drie keer zo veel bedrijven aan te sluiten op het unieke kassasysteem. “Onze cloud oplossing staat als een huis, is klaar voor verdere internationale uitbreiding en wordt elke dag verder uitgebreid en verbeterd op basis van de behoefte uit de markt."

Beter inzicht in cijfers

Terug naar De Ruijter van De Hoge Heide. “Ons probleem was dat er allemaal losse systemen naast elkaar draaiden. Aan het einde van de dag wist ik niet hoeveel omzet we hadden gedraaid. Scanfie registreert de omzet van diverse verkoopkanalen, aan het eind van de dag pusht de kassa het dagrapport automatisch door naar de boekhouding. We kunnen automatisch factureren en we zien de omzet terug in ons plansysteem. Ook kunnen we de productiviteit van onze medewerkers afzetten tegen de omzet. Het scheelt mij enorm veel tijd en geeft een veel beter inzicht in onze cijfers."

Handig is ook het gebruik van de groepsbon-functie, aldus De Ruijter. “We ontvangen veel groepen die zich gedurende de dag door allerlei ruimtes verplaatsen. Door het gebruik van de groepsbon-functie van Scanfie kunnen gasten in elke ruimte bestellingen plaatsen die vervolgens terechtkomen op hun groepsbon. Medewerkers hoeven geen tafelverplaatsingen meer bij te houden, waardoor fouten worden voorkomen. Gasten rekenen pas af wanneer ze vertrekken, wat resulteert in hogere bestelwaardes. We hebben het afgelopen jaar de beste omzet ooit gedraaid.”

Lees verder onder de foto.

Advertorial - Scanfie - Header
Peter de Ruijter van De Hoge Heide in Vlijmen

Handige functies

Wat De Ruijter vooral waardeert aan Scanfie zijn de unieke functies die hij nog nergens anders heeft gezien. De Ruijter: “Zo kunnen we groepen die een drankarrangement hebben gereserveerd binnen vooraf ingestelde tijden een menukaart laten zien met daarop de dranken die ze kunnen bestellen. Ook kunnen we producten uitzetten die uitverkocht zijn. Na een bepaalde datum springen ze weer automatisch op beschikbaar. Of we kunnen producten op door ons gewenste tijden aan gasten presenteren, lunchgerechten bij de lunch, maaltijden in de avond. Dit soort doordachte functies maken het gebruik van Scanfie voor De Hoge Heide uiterst handig.”

Over De Hoge Heide in Vlijmen

De Hoge Heide in Vlijmen begon als een fitnesscentrum. Nu vinden gasten er vooral entertainment (bowlen, videobowlen, fungames en bumperz), fun en om lekker te eten en drinken.Toch is dat niet altijd zo geweest, vertelt eigenaar Peter de Ruijter. Toen hij in 2011 de zaak overnam, behoorde de locatie bij een fitnesscentrum. De Ruijter licht toe: “Destijds stond ik om en om in de bar bier te tappen en in de fitness uitleg te geven. Ik was eigenlijk twee bedrijven aan het managen. Het was zo druk dat ik zelfs een bedje op het werk had geplaatst. Op een gegeven moment is het gelukt de fitness te verkopen aan onze directe fitnessconcurrent, waar we nu ook mee samenwerken."

Artikel delen