Bij urban restaurantketen Ekmekci staat kwaliteit centraal

Hakan Avcu - Ekmekci - Lamb Weston

Bij urban restaurantketen Ekmekci staat kwaliteit centraal

Bij de urban restaurantketen Ekmekci komen mensen, culturen én internationale smaken samen. Ze hebben inmiddels elf locaties in Nederland en blijven groeien. Om in alle vestigingen en via de bezorgservice kwalitatief goede én knapperige friet bij hun hero gerechten te serveren, kwamen ze uit bij de REALLY Crunchy Fries van Lamb Weston. “Dit was precies wat we zochten.”

Headerfoto: Operationeel manager Hakan Avcu in de vestiging van Ekmekci op Rotterdam Centraal 

Operationeel manager Hakan Avcu omschrijft Ekmekci als een urban restaurantconcept dat zich richt op de nieuwe generatie mensen die zich niet identificeren met één cultuur of één speciale keuken. Dat zie je volgens hem ook als je een van de elf vestigingen binnenloopt. “Een mooie afspiegeling van de samenleving, met gasten uit verschillende culturen en alle leeftijden. We bieden een mix van cultuur en keuken voor een breed publiek.”

De tekst gaat verder onder de foto. 

Ekmekci - Interieur - Lamb Weston

Krokante friet

Het ‘hero product’ van Ekmekci is Gözleme, een traditioneel Turks gerecht. “Dit is gevouwen yufka (deeg), wat we vullen met verse ingrediënten naar keuze, zoals kaas en groenten of vlees. Vervolgens grillen we het zodat de kaas smelt en de wrap een beetje krokant wordt. Verder is gepofte aardappel met diverse toppings erg populair. We serveren verder ontbijt, lunch en diner.”

‘Toen ik de REALLY Crunchy Fries proefde, wist ik gelijk dat ik niet meer verder hoefde te zoeken’

De friet wordt bij de hero-producten als topping gebruikt, maar ook los geserveerd. Zowel in de vestigingen als via de bezorgservice. Al wilde Ekmekci vorig jaar eigenlijk stoppen met het aanbieden van friet bij de bezorging. Er kwamen klachten binnen, de friet zou te slap zijn bij de aflevering. Het was voor Avcu reden om op zoek te gaan naar een nieuwe frietleverancier.

'Precies wat ik zocht'

“Lamb Weston stond op onze lijst en toen ik afgelopen januari op de Horecava in Amsterdam bij hen de REALLY Crunchy Fries proefde, wist ik gelijk dat ik niet meer verder hoefde te zoeken. Het was precies wat ik zocht. Bij de eerste hap merk je gelijk dat de friet echt knapperig is en ze blijven ook lang krokant – dat is echt belangrijk. Ik ben bij het proeven ook echt even gaan zitten om de friet te laten rusten en te checken of ze crunchy en warm zouden blijven. En het product maakt de beloftes zeker waar! Ze zijn krokant en minstens zo belangrijk: je proeft echt de aardappelsmaak.

De tekst gaat verder onder de foto. 

Ekmekci - REALLY Crunchy Fries - Lamb Weston
De REALLY Crunchy Fries worden onder andere bij het gerecht Gözleme geserveerd

Sinds we de REALLY Crunchy Fries van Lamb Weston verkopen krijgen we weer goede reviews over de friet, klanten zijn heel enthousiast. Het mooie is dat we zelf niet hebben aangekondigd dat we nieuwe friet serveren, dus de klanten komen er uit zichzelf mee. Ook de samenwerking met Lamb Weston is heel prettig. Ze geven onder meer tips and tricks over het bakproces, er is veel communicatie. De lijntjes zijn kort.”

De tekst gaat verder onder de foto's. 

inzetje - pr ekmekci2 groot-1 pr ekmekci4 groot


Groei-ambities

Ekmekci heeft inmiddels elf vestigingen en er zijn er vijf in aanbouw, vertelt Avcu. “We zijn in 2014 heel klein gestart in de Markthal in Rotterdam en langzaam uitgebreid. Het concept is succesvol gebleken, ook in andere steden - we zitten overal op A-locaties. We hebben drie vestigingen in eigen beheer, de andere locaties zijn van franchisenemers, met wie we nauw samenwerken."

"Vorig jaar kregen we de Franchise Starter Award, dat was een mooie waardering. Tegen het einde van 2023 willen we twintig locaties hebben in Nederland en daarna gaan we internationaal kijken. We willen uiteindelijk dat Ekmekci een internationaal fenomeen wordt.” 

Artikel delen