Bombay Sapphire ondersteunt jonge, opkomende kunstenaars

Entree Header - Bombay Be Part of Art 2022

Bombay Sapphire ondersteunt jonge, opkomende kunstenaars

Stir Creativity: dat is hét motto van het creatieve ginmerk Bombay Sapphire. Bombay streeft ernaar te inspireren op alle soorten creatieve vlakken, van cocktails tot kunst. Juist daarom vindt Bombay het belangrijk om opkomende kunstenaars een platform te bieden. Zo organiseerde het merk in Antwerpen en Amsterdam op 12 en 19 september de expositie ‘Be Part of Art’, waarmee jonge opkomende kunstenaars in de spotlight werden geplaatst.

Be Part of Art expositie

Het was een inspiratievolle avond waar ideeën werden gedeeld onder het genot van Bombay cocktails, bites en - natuurlijk - kunst. Er waren verschillende kunstwerken te zien van jonge opkomende kunstenaars. Bombay blijft de creatieve grenzen van smaak verleggen en bij alle producten staan de mogelijkheden voor het experimenteren met cocktails centraal. Zo ook tijdens Be Part of Art: kunstenaars werden aan bartenders gekoppeld, wie op hun beurt een speciale cocktail creëerden, geïnspireerd op het kunstobject van de kunstenaar.

ELTIPO

Sinds de jaren 90 nemen internationaal bekende kunstenaars het tegen elkaar op in een wedstrijd waarbij ze een 'ultimate martini glass' ontwerpen. De competitie groeide uit tot Bombay's Designer Glass Competition. In 2000 innoveerde Bombay de competitie verder door opkomende kunstenaars en designers uit te nodigen om deel te nemen. Jaarlijks schrijven duizenden ontwerpers over de hele wereld zich in om een glas te ontwerpen dat is geïnspireerd op de iconische blauwe Bombay-fles.

"We kozen voor een ontwerp met een vormentaal van verschillende stijlelementen"

Dit jaar ontwierp grafisch kunstenaar ‘Eltipo’ het glas met een uniek design, in samenwerking met Bombay. “Toen Bombay mij vroeg of ik het ‘artist glass’ wilde ontwerpen, was ik direct enthousiast. In de eerste fase stelde ik diverse ontwerpen voor om te kijken welke stijl het beste paste. Het ene ontwerp was typografisch en het andere meer illustratief. Uiteindelijk kozen we samen voor een ontwerp met een vormentaal van verschillende stijlelementen. Deze zijn los getrokken van de letters en dienen als elementen op zich, waarmee een esthetisch evenwicht wordt gecreëerd”, aldus Eltipo.

*Tekst gaat verder onder de foto's van Eltipo en het artist glass.

Entree_Bombay_Eltipo Entree_Bombay_Glas

Het glas is geïnspireerd op hoe gin wordt gemaakt. Eltipo vertelt hierover: “Bij het maken van gin wordt er gekeken naar de juiste balans van verschillende smaken. In het ontwerp is dit ook terug te zien: het ene stijlelement is zachter en het andere scherper. Daarnaast komt Bombays baseline ‘Stir Creativity’ ook terug in het design, zo zijn sommige lijnen 'stirred’. Bombay werkt al een lange tijd samen met creatievelingen en kunstenaars. Hierbij krijgen zij alle ruimte om hun eigen ontwerpen te maken, waardoor een organische en ideale samenwerking ontstaat.”
Entree_Bombay_Cocktail

Cocktail Be Part of Art

De Be Part of Art-cocktail is een bloemige maar krachtige vertaling van de klassieke Tom Collins-cocktail. Het drankje is geïnspireerd op de bloemstillevens die kunstenaars maakten in de Gouden Eeuw.

  • 40 ml Bombay Citron Pressé
  • 10 ml St. Germain
  • 10 ml Crème de Violet
  • 10 ml limoensap
  • 30 ml appelsap
  • 2 scheutjes Bittered Sling Moondog Latin Bitters
  • Roeren en aftoppen met sodawater
  • Garneer met een eetbare bloem

Artikel delen