Bosbrasserie In de Sluis: 'We zetten nu tot vier man minder personeel in'

Bosbrasserie In de Sluis: 'We zetten nu tot vier man minder personeel in'

Er waren voor ondernemer René Boxman veel redenen om over te stappen op het online bestelsysteem Orderli, maar de feilloze koppeling met hun kassasysteem Lightspeed K-series was één van de belangrijkste. Mede daardoor hoeft hij tot wel vier man minder personeel in te zetten.

Op drukke dagen waaien er wel duizend gasten aan bij Bosbrasserie In de Sluis. De dagzaak annex bezoekerscentrum in Nationaal Park De Maasduinen (Well, Noord-Limburg) heeft tweehonderd zitplaatsen, waarvan de helft op het terras aan het water. "Motorclubs, fietsers, Belgische en Duitse vakantiegangers van de nabijgelegen parken, gezinnen; we ontvangen hier allerlei type mensen", vertelt René Boxman, die samen met zijn vrouw Rianne sinds tien jaar de brasserie runt. Gasten komen hier voor koffie met vlaai, pannenkoeken, broodjes of een andere versnapering van de uitgebreide menukaart.

Hoger niveau

Zoals het een echte ondernemer betaamt, is Boxman altijd bezig met de vraag hoe hij zijn zaak en service naar een hoger niveau kan tillen. Toen de eerste bestelapps met QR-code op de markt kwamen, was hij er dan ook als de kippen bij: "Voor het begin van de pandemie hadden we hier die mogelijkheid al. Maar eigenlijk was ik niet zo tevreden, onder andere over de koppeling tussen de bestelapp en ons kassasysteem Lightspeed K-series."

Dus toen Boxman tijdens de lockdowns tijd over had, besloot hij zich te oriënteren op andere aanbieders. Orderli kwam als beste uit de bus: "De stabiliteit van de app, de duidelijke en overzichtelijke interface, een goede backoffice, en – zo weet ik inmiddels: een heel fijne ondersteuning. Eventuele mankementen worden meteen opgelost."

Orderli_in de sluis_qr-bestellen2
Bosbrasserie In de Sluis

Koppeling app en kassa

Ook over de koppeling tussen het kassasysteem en de app is de ondernemer zeer te spreken: "Die sluiten perfect op elkaar aan. Dat is natuurlijk een voorwaarde voor het goed functioneren van de dienst, maar onze vorige online bestelapp stapelde bestellingen voor dezelfde tafel vaak niet goed. Daardoor klopten bonnen niet, kwamen orders niet door of stonden we juist twee keer met dezelfde bestelling aan tafel. Met Orderli gaat dat foutloos", aldus de ondernemer.

Dankzij de feilloze werking van de bestelapp kan Boxman op een drukke dag met drie tot vier man minder personeel toe: "We hebben nu alleen runners op de vloer staan, en één gastheer of -vrouw. Ook onze gasten kunnen goed uit de voeten met de app: zo’n 95% bestelt inmiddels via de QR-code."

Mis nooit meer een bestelling

Benieuwd naar het QR-bestelsysteem van Orderli? Vraag een demo aan met een proefperiode van twee weken via onderstaande button.

Vraag hier een demo aan

Artikel delen