Boudewijn van Vilsteren is nieuwe directeur van Landgoed Lauswolt

Boudewijn van Vilsteren - Marc van Gulick - Landgoed Lauswolt

Boudewijn van Vilsteren is nieuwe directeur van Landgoed Lauswolt

“Ik volg mijn hart en kom terug naar het mooie Noorden van Nederland.” Met die woorden introduceert hotelier Boudewijn van Vilsteren zijn komst naar Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. Hij volgt Marc van Gulick op, die na 25 jaar creatief directeur wordt bij Lauswolt en FB Oranjewoud. Van Vilsteren leidde sinds 2010 samen met zijn partner Githa Landgoed De Wilmersberg in Twente. Zij wordt daar nu algemeen directeur. 

 

Met vertrouwen vooruit

“Fijn dat Boudewijn mijn opvolger wordt, met vertrouwen verwelkomen we een waardige opvolger op Lauswolt”, zegt Marc van Gulick. Boudewijn van Vilsteren neemt met veel respect en waardering voor Van Gulick de leiding over. Van Vilsteren: “Marc heeft veel betekend voor het hotel. De erkenning als ‘Hotel van het Jaar’ door Gault&Millau, het behoud van de Michelinster en Bib Gourmand en al vele jaren de titel ‘Beste Restaurant van Friesland’ door Lekker500 zijn daar voorbeelden van. Ook de aansluiting met jong talent dat wordt opgeleid en werkt bij Lauswolt draagt daaraan bij.”

*De tekst gaat verder onder het grijze kader

Loopbaan Boudewijn van Vilsteren

Boudewijn studeerde in Groningen en woonde daar ruim tien jaar. Na diverse financiële en operationele functies kreeg hij bij Center Parcs Park Zandvoort de eindverantwoording over het park. “Bij Landgoed De Wilmersberg ging mijn jongensdroom om in de hotellerie aan het werk te gaan, in vervulling. Nu komt daar een vervolg op bij Landgoed Lauswolt. Vroeger kwam ik er samen met familie als gast, nu heb ik er ontzettend veel zin in  om vanaf 1 mei 2025 samen met een prachtig team aan het werk te gaan”, vervolgt Van Vilsteren.

De nieuwe plannen voor Lauswolt

Landgoed Lauswolt zet binnenkort de volgende stappen in de modernisering van het hotel. Zowel een aantal hotelkamers als de wellness staan op de planning. Daarbij is er speciale aandacht voor de jongere doelgroep. Van Vilsteren: “In Twente slaagden we erin om de kinderen van voormalige gasten kennis te laten maken met het landgoed. De komende jaren ga ik mij inzetten om Lauswolt ook voor de volgende generaties gasten nog aantrekkelijker te maken.”

“De Friese omgeving is schitterend, het team is top, de keuken heeft al jaren een Michelinster en het hotel mét haar faciliteiten laten we daar volledig op aansluiten," legt Van Vilsteren uit. "De Wilmersberg en Landgoed Lauswolt werkten al op verschillende manieren samen, zo hebben we een gezamenlijk arrangement en die samenwerking zullen we, wellicht met andere hotels, intensiveren."

Artikel delen