Boutique hotel Eleanor helpt de horeca op weg

Boutique hotel Eleanor helpt de horeca op weg

Om de Zeeuwse horeca een hart onder de riem te steken, opent Boutique Hotel Eleanor vanaf 1 december de keuken voor topchefs van restaurants uit de regio. Met het arrangement Culinaire Zeeuwse Parels by Eleanor kunnen gasten van het Middelburgse designhotel tweeënhalve week lang genieten van verfijnde gerechten uit verschillende Zeeuwse keukens.

Eten én slapen op niveau

Van 1 tot 17 december zwaaien topchefs van verschillende Zeeuwse restaurants de scepter in de keuken van het restaurant van Boutique Hotel Eleanor. Tweeënhalve week lang wisselen vijf chefs elkaar af om de hotelgasten een bijzondere culinaire ervaring te bezorgen.

De line-up bestaat uit de culinaire top van Zeeland:gerechten boutique hotel eleanor

  • 1 tot en met 4 december: de Kromme Watergang
  • 5 en 6 december: Restaurant Kale & de Bril
  • 7 tot en met 9 december: Meliefste
  • 10 tot en met 13 december: FINE Veere
  • 14 tot en met 17 december: Restaurantje Nummer 7

Zeeuws sterrendiner

Chef Edwin Vinke van tweesterrenrestaurant de Kromme Watergang trapt af met een fruits-de-mer-menu. De keuken van de Kromme Watergang draait om superieure seizoensproducten uit de zee. Edwin Vinke richt zich voor dit menu op vis, schaal- en schelpdieren en zijn doel is om de zintuigelijke ervaring van de gasten te stimuleren.

De sterrenchef is enthousiast over de unieke samenwerking met Eleanor. “Fantastisch dat we samen de Zeeuwse schelpjes een podium kunnen blijven geven”, aldus Vinke.

restaurant boutique hotel eleanorMooi gebaar

Ook chef Thijs Meliefste van restaurant Meliefste kijkt uit naar zijn tijdelijke werkplek. “Ik vind het een mooi gebaar van Eleanor en wij zijn er enorm mee geholpen. Dat waarderen we en daarnaast vind ik het ook écht leuk om te doen”, zegt de chef. Van 7 tot en met 9 december kunnen hotelgasten in het restaurant van Eleanor genieten van de smaak van de Zeeuwse natuur. Meliefste laat zich voor het menu inspireren door de omgeving en de seizoenen.

Arte & Zayne

Het diner is pas echt compleet met een thee pairing van hoge kwaliteit. Arte & Zayne verstaat de kunst van het combineren van thee met voedsel en maakt van thee een ware beleving. Thee laat sommige gerechten nog beter tot hun recht komen.

Zo kan een Zeeuwse oester perfect worden gecombineerd met een geroosterde, gele thee die ook wat ziltig is. Deze match zorgt ervoor dat de smaak van de oester langer blijft hangen. De beste en fijnste handgeplukte theebladeren worden gemengd met kruiden, specerijen, gedroogde bloemen en aroma’s.

Boutique Hotel Eleanor

overnachten boutique hotel eleanor

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg verwelkomt Boutique Hotel Eleanor haar gasten. In dit nieuwe designhotel op Zeeuwse bodem worden authentieke elementen gecombineerd met een eigenzinnig en elegant interieur.

Samen met Brasserie Eleanor en Cocktailbar Eleanor is een plek gecreëerd waar hotelgasten, bezoekers en locals samen komen en zich thuis voelen.

Artikel delen