Boutiquehotel Central Park treedt toe tot prestigieuze Relais & Châteaux

Tags: hotel

Boutiquehotel Central Park treedt toe tot prestigieuze Relais & Châteaux

Boutiquehotel en restaurant Central Park treedt toe tot de prestigieuze Relais & Châteaux, een vereniging van individueel beheerde luxehotels en -restaurants. En is daarmee het zevende Nederlandse hotel bij de vereniging. Tamara Holwerda en Joey de Kruijf, mede-eigenaren Central Park, zijn erg trots op de toelating. "Doordat Relais & Châteaux kwaliteit en beleving garandeert, motiveert het ons des te meer om de hoge standaard die wij leveren aan ons gasten vast te houden en elke dag te verbeteren."

Foto's: o.a. Pascale Van Reijn

Relais & Châteaux beoordeling

Central Park wordt door Relais & Châteaux met lovende woorden beoordeeld: "Dit viersterrenhotel en restaurant met veertien suites, ligt op een groene locatie in een 18e -eeuws rijksmonument, typerend voor de architectonische constructies van de regio. Het restaurant wordt gerund door chef-koks Tim Bood en Hette Hettema. Met uitzicht op het park, bieden zij een creatief menu met verse producten, waaronder vis en schaaldieren uit de nabijgelegen kust. De missie van de mede-eigenaren is om het boutiquehotel geleidelijk aan te transformeren om aan de hedendaagse verwachtingen te kunnen voldoen en om milieu-uitdagingen aan te gaan met behoud van kwaliteit."

Central Park is het zevende hotel in Nederland wat aansluit bij de exclusieve vereniging. Eerder werden Bij Jef op Texel, Château Neercanne in Maastricht, Château St. Gerlach in Valkenburg aan de Geul, Het Roode Koper in Ermelo, restaurant Da Vinci in Maasbracht en Weeshuis Gouda in Gouda toegelaten tot Relais & Châteaux.

Central Park_Relais & Chateaux_6 Central Park_Relais & Chateaux_7


Over Relais & Châteaux

Relais & Châteaux is een vereniging van individueel beheerde luxehotels en -restaurants, opgericht in 1954 in Frankrijk. De groep telt momenteel ongeveer 580 leden in 68 landen op vijf continenten. Voornamelijk vertegenwoordigd in Europa, groeit de vereniging ook in Noord-Amerika, Azië en Afrika. Tot Relais & Châteaux behoren onafhankelijke hoteliers en sterrenchefs die hun passie voor authenticiteit, gastronomie en gastvrijheid graag delen met hun gasten. De meeste zijn historische monumenten zoals kastelen, landhuizen of herenhuizen in een idyllische omgeving en bieden een voortreffelijke haute cuisine. Potentiële en huidige leden worden beoordeeld aan de hand van het traditionele motto van de groep, de "vijf C's": Caractère, Courtoisie, Calme, Charme et Cuisine (karakter, hoffelijkheid, rust, charme en de keuken).

Central Park_Relais & Chateaux_2 Central Park_Relais & Chateaux_5


Totaalbeleving in luxe segment

Central Park is een boutiquehotel en restaurant, gevestigd in een 18e -eeuws rijksmonument dat de toepasselijke naam Vreugd en Rust draagt. Central Park is gelegen in de groene omgeving van Voorburg, een voorstad van Den Haag. Tamara Holwerda en Joey de Kruijf zijn sinds 2017 mede-eigenaar van Central Park en zijn continu in ontwikkeling om het niveau van Central Park te verhogen. Recentelijk zijn de hotelkamers compleet gerenoveerd waarmee een sfeer is gecreëerd die doet denken aan Parijs.

Central Park_Relais & Chateaux_12
Joey de Kruijf en Tamara Holwerda

Wisselende seizoensgebonden ingrediënten staan centraal in het menu van het restaurant van Central Park. Ook de liefde voor wijn heerst bij Central Park; de wijnkaart biedt meer dan 1000 mooie wijnen. Hiervoor hebben zij vanuit Wine Spectator zowel in 2022 als in 2021 de Best of Award of Excellence in ontvangst mogen nemen.

Central Park_Relais & Chateaux_11 Central Park_Relais & Chateaux_10
Artikel delen