Toen horecaondernemer Ahmed Baglari zijn eerste By Ami in Rotterdam oprichtte ging hij dwars tegen de heersende trend in. Niet industrieel maar knallend. Kleurrijk, tropisch en lekker voor de socials. Maar, met een scherp oog voor kwaliteit, zowel qua eten, drinken als apparatuur. “80% van alle drankjes zijn cocktails, dus een goede glazenspoelmachine is goud waard.”
Foto's: o.a. Pim Ras
Ahmed Baglari startte in 2018, met jaren ervaring in alle horecafacetten, zijn eerste eigen zaak in Rotterdam: By Ami. ‘Ik begon vanuit mijn persoonlijke beleving, wilde dat het anders was. Zo koppelde ik mijn eigen creativiteit aan mijn liefde voor dieren, de natuur, de tropen. Ik speelde daarmee tot ik het juiste kleurenpalet had.’
“Toen ik begon vonden ze het maar gek. Achteraf heb ik toch gelijk gehad.” Baglari had een slimme visie; laat anderen maar reclame voor je maken. Daar zijn zijn zaken ook naar. Het kleurrijke concept past perfect in een tijd waarin gasten online willen delen waar ze zijn, wat ze eten en drinken. “Gasten kunnen bij ons even uit de realiteit stappen. Mijn product doet het werk. Zo ging het rollen, in alles.” Een tweede zaak in Den Haag is inmiddels een feit en een derde is onderweg, ook weer in Rotterdam. Met compagnon Rob Schipper opent hij binnenkort By Ami Café, een all-day brunchrestaurant in de Wijnhaven.
* Tekst gaat verder onder de foto van Ahmed Baglari van By Ami.

“Belangrijk in ons concept is hoge kwaliteit en een constant niveau”, zegt Baglari. “Zowel in eten als drinken. Altijd vijf kleuren op het bord en spetterende cocktails. Mooi glaswerk, kleurrijke likeuren en garnering. Allemaal ter plekke gemixt aan de bar. Uiteindelijk draait het om service, gastvrijheid en kwaliteit op een duurzame basis.”
"Onderdeel van die kwaliteit is een solide team en een hoge standaard in apparatuur. Daarom kiest Baglari vanaf dag één voor Winterhalter als het gaat om horecavaatwasmachines zoals een glazenspoelmachine. “Voor mij is dat het enige merk dat ertoe doet. Deze machines worden zo actief gebruikt, en toch gaan ze jaren mee. Je betaalt iets meer maar ze zijn snel én zuinig, de kwaliteit is constant en de klantenservice ongekend.”
-1.png?width=926&height=519&name=Winterhalter%20-%20By%20Ami%20(4)-1.png)
De glazenspoelmachine van Winterhalter
Winterhalter ontwikkelt en produceert al decennialang vaatwasoplossingen voor de professionele horeca. Sinds de oprichting richt het bedrijf zich op kwaliteit, gebruiksgemak en innovatie. Met productielocaties in Duitsland en Zwitserland en een wereldwijd netwerk van vestigingen biedt Winterhalter totaaloplossingen in onder andere de horecabranche.
Die snelheid in de praktijk: in twee minuten zijn 25 glazen glanzend schoon. Dat lukt dankzij omgekeerde osmose, poleren is niet nodig. “Dat gaat drie keer sneller dan een getrainde medewerker dat kan. Zo’n machine telt gewoon voor één teamlid. En als er iets is, bel ik Winterhalter op en staan ze binnen no-time op de stoep. Om dingen te regelen, op te lossen en mee te denken. Dat gaat nooit ten koste van de operatie, daar ben ik blij mee want het team kan snel weer door.” Ongeveer 80% van alle drankjes bij By Ami zijn cocktails en wijn, dus zo’n machine is goud waard en een duurzame investering bovendien.
In By Ami Café gaat Baglari het interieur met een rustiger palet neerzetten. ‘Ik wil het herkenbaar houden en toch meer ingetogen, dat past beter bij een dagrestaurant. Denk: aarde, groen, Japans.’ Baglari kennende is ook dit concept spot-on.
* Tekst gaat verder onder de foto
.png?width=926&height=519&name=Winterhalter%20-%20By%20Ami%20(2).png)
Wat voor Ahmed Baglari vanzelfsprekend is kun je tijdens Gastvrij Rotterdam 2025 met eigen ogen ervaren. Op stand 3.201 neemt Winterhalter je mee in The Cocktail Journey: proef een cocktail in een perfect glas en zie direct hoe ditzelfde glas binnen enkele minuten weer stralend schoon en poleervrij uit de glazenspoelmachine komt. Snelheid, gemak en kwaliteit die telt in elke horecazaak.
Don’t just taste perfection. See it. Feel it. Wash it.
Kom langs en ontdek zelf hoe je jouw gasten blijvend kunt verrassen én tegelijk kosten en tijd bespaart.