Café de BieB in Den Haag overgenomen door de eigenaren van Gastropub van Kinsbergen

café de bieb den haag

Café de BieB in Den Haag overgenomen door de eigenaren van Gastropub van Kinsbergen

In het centrum van Den Haag achter de Koninklijke stallen, paleis Noordeinde en bij het entree van de paleistuin ligt Café de BieB. Het café van meer dan twintig jaar oud is overgenomen door Patrick van Aller en Bas Kokshoorn, eigenaren van Van Kinsbergen, en wordt verbouwd tot Bar Bea. We spreken met Van Aller.

Overname

Café de BieB werd overgenomen van Ron Ketting (midden op openingsbeeld), door Patrick van Aller (links op openingsbeeld) en Bas Kokshoorn (rechts op openingsbeeld). 

Bar Bea wordt een nieuw modern bruin café, bistro en bar. Van Aller: "We nemen onder de vijf personen geen reserveringen aan en willen een plek zijn waar gedronken en gegeten wordt op de spontane manier die we van vroeger gewend waren.  Dit moderne bruine buurt- én stadscafé is een ode aan 'Queen B' en de roemruchtige prachtcafés uit die tijd dat geluk nog heel gewoon was.” Bea is het kleine brutale laagdrempelige zusje van Gastropub van Kinsbergen op het Prins Hendrikplein.

café de bieb den haag
Café de BieB in Den Haag

"Mijn huidige compagnon Bas en ik zijn met een constructie bezig dat onze huidige bedrijfsleider in Kinsbergen en nieuwe bedrijfsleider in Bar Bea mede-eigenaar worden. In de loop van het jaar zullen we bij voldoende winst altijd een keuken en voorkant eigenaar uit het team upgraden naar eigenaarschap. Zo groeien we met elkaar naar hetzelfde doel. Wij zijn nu bezig om dit medewerker winstaandeel en eigenaar programma op te zetten!", vertelt Patrick van Aller. “We gaan eerst flink verbouwen en proberen begin februari open te zijn!’ 

Ketting is al meer dan 20 jaar eigenaar van café De Bieb en heeft veel zien gebeuren rondom zijn zaak. Zo werd de ooit zo versteende Veenkade weer uitgegraven tot gracht (dit duurde jaren) en nu is de locatie het middelpunt van een brede tram herinrichting voor zijn deur. Na een zomer vol hekken, zand en verkeersregelaars was voor Ketting de koek op. Tijd voor nieuwe energie en passie in zijn geliefde 'bieb'.

Bar Bea
Artikel delen