Carré Terras geeft restaurants een podium

Carré Terras geeft restaurants een podium

Carré Terras op de Amstel organiseert deze zomer, samen met drie Amsterdamse restaurants, de ‘Pop-ups op de Amstel’.

Photo by: © Floris Heuer - www.florisheuer.com

Photo by: © Floris Heuer

Daarmee biedt Carré Terras een podium aan restaurants die, als gevolg van corona, niet de kickstart kregen die ze toen verdienden. Dat podium krijgen ze nu wel. Deze zomer doen drie restaurants mee. Elk restaurant organiseert een maand lang ieder weekend het diner.

Carré Terras: elke dag lunch en diner

Voeten in het zand, cocktail in de hand, tafels vol mooie gerechten en heerlijk turen over het water; dat biedt Carré Terras op de Amstel. En dat biedt Carré Terras niet alleen tijdens de pop-ups, maar elke dag. Gasten kunnen er elke dag genieten van het ‘Geef mij maar Amsterdam’-menu: een kaart met lokale lunch- en dinergerechten. De menu’s worden verzorgd door de keukenbrigade van BAUT Amsterdam. En mooi: alles wat gasten hier op het Carré Terras uitgeven komt ten goede aan Koninklijk Theater Carré.

Photo by: © Floris Heuer - www.florisheuer.com

Photo by: © Floris Heuer - www.florisheuer.com

Culinair pop-upprogramma

Het Carré Terras op de Amstel en de restaurants werken samen met The Food Line-up. Dit Amsterdamse cateringbureau heeft een netwerk met zo’n honderdvijftig chefs, food-ondernemers en leveranciers. Samen brengen ze de zomermaanden dit culinaire programma op de Amstel:

Juli: Restaurant Felix

De jonge chef Floris van Straalen begon zijn carrière bij twee Zeeuwse sterrenrestaurants: (voormalig) Oud Sluis*** en Pure C**. Van Straalen mixt en matcht zijn klassieke en verfijnde achtergrond met een geheel eigen stijl. Hij bereidt zijn gerechten met veel respect voor de herkomst van de ingrediënten.

Augustus: The Traveller

In augustus staat het vernieuwende restaurantconcept van Michiel Deenik uit Amsterdam-Zuidoost (Vis aan de Schelde en het voormalige The Roast Room) centraal bij Carré Terras aan de Amstel. Deze chef serveert al vijfentwintig jaar kwaliteit en vakmanschap. Op de Amstel serveert hij een creatief menu op basis van verschillende traditionele wereldgerechten, die op een moderne wijze bereid worden.

September: Slagerij De Beurs

In de keuken van Timo de Beurs – een van de jongste telgen uit het gelijknamige slagerijgeslacht – staat zijn voorliefde voor ambachtelijke vaktechnieken en kwalitatieve producten centraal. In september verrast hij gasten bij Carré Terras aan de Amstel met Franse klassiekers. Die voorziet hij van een eigenzinnig en typisch Slagerij De Beurs-randje.

Vegetarisch

Voor gasten die liever geen vlees of vis eten serveren alle restaurants een vegetarisch menu.

Photo by: © Floris Heuer - www.florisheuer.com

Photo by: © Floris Heuer - www.florisheuer.com

Artikel delen