Coffeelab Eindhoven is terug op het CS

Coffeelab Eindhoven is terug op het CS

Coffeelab heeft een leeg plekje bemachtigd op het centraal station van Eindhoven. Boven de ingang in de hal van Eindhoven Centraal heeft Coffeelab een inmiddels gesloten horecazaak overgenomen. Na vijf maanden zonder vestiging in Eindhoven is de koffiezaak vanaf zaterdag 5 september terug op een nieuwe locatie aan het Stationsplein. 

Nieuwe locatie Coffeelab Eindhoven

Jan-Willem van der Aa, Rob Bongers en Jeroen Veldkamp blazen nieuw leven in de ruimte die sinds maart leeg stond. Coffeelab opent hiermee een nieuwe locatie in Eindhoven, nadat zij in april de vestiging in het oude VVV-gebouw moesten sluiten. Vanwege een huuropzegging moest ook coffeelab daar het pand verlaten.

Niet ver van geboortegrond

Met deze nieuwe locatie in het centraal station bestaan er weer nieuwe kansen en Jeroen is dan ook blij om slechts op 25 meter van de Coffeelab geboortegrond verder te kunnen. ''Deze iconische plek moet dan weer de huiskamer van de stad worden", aldus Jeroen Veldkamp.

coffeelab eindhoven centraal stationRuimer aanbod dan voorheen

Coffeelab is bedoeld voor iedereen, dus niet alleen voor de treinreiziger, maar ook voor expats en bezoekers van de stad, zegt Jan-Willem. Ondanks de coronacrisis kijken de eigenaren positief naar de toekomst van de nieuwe locatie van Coffeelab. De doelstelling is dan ook om naast het koffie drinken, een ruimer aanbod te presenteren. 

Net als in een aantal andere vestigingen van Coffeelab gaan ze nu in Eindhoven ook ontbijt, lunch en een lichte maaltijd aanbieden. Zo is er voor ieder wat wils en is er de mogelijkheid om heel de dag door iets te eten of te drinken.

Voor de Urban Explorers

De eigenaren willen zich hiermee richten op de 'urban explorers' zoals ze die noemen, oftewel gasten die even een stop maken tijdens hun tocht door de stad. Bovendien is er ruimte voor de gasten die met hun laptop wat werk willen verrichten onder het genot van een kopje koffie of drankje. 

Interieur en vibe

Aan het interieur kon niet veel worden veranderd, dit heeft te maken met de renovaties die zijn gedaan aan het monumentale stationsgebouw. ''We gaan vooral veel planten zetten, de boel vergroenen. En onze eigen muziek draaien natuurlijk. Ook gaan we af en toe een diner verzorgen, of een jazz-optreden of een proeverij met oesters en bubbels.", zegt Jeroen. Lianne Bongers van Studio Lime is verantwoordelijk voor de aanpassingen van het interieur en voor de inrichting van de locatie.

Om koffie te drinken of voor een hapje bij Coffeelab moeten bezoekers wel even de trap oplopen. Jan Willem: ''Dat is wel een dingetje. Maar we geloven erin dat we ze kunnen verleiden om naar boven te komen, zeven dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur.".

Artikel delen