Vegan Junk Food Bar opent restaurant in Eindhoven

Junk Food Bar - Eindhoven

Vegan Junk Food Bar opent restaurant in Eindhoven

Na Amsterdam, Rotterdam en Barcelona heeft de Vegan Junk Food Bar er een nieuwe vestiging bij. Dit keer in Eindhoven. Deze locatie bestaat uit twee etages en een veranda. Bekijk meer foto's onder dit bericht.

'Arty interior' en catchy benamingen 

In welke vestiging je ook binnenkomt, je treft er een ‘arty interior’. Of zoals eigenaar Edwin Streep het zelf noemt: “Een futuristische ambiance met street art vibe.” In Eindhoven gaat hij daarin nog een stap verder. Zo is het graffiticoncept nog verder doorgevoerd. Ook hier bestaat de menukaart uit allerlei vegan opties, uiteraard omschreven met catchy benamingen (‘Mc Kroquet’, ‘Beastie’, ‘Notorious Sumo’). 

Junk Food Bar - Eindhoven

Op zoek naar franchisenemers 

Het is de eerste franchiselocatie van het concept, maar zeker niet de laatste. Streep liet onlangs weten in vijf jaar wereldwijd maar liefst tweehonderd locaties te willen openen en daarvoor op zoek te zijn naar franchisenemers. De Vegan Junk Food Bar opende in 2017 de eerste vestiging in Amsterdam. 

“Vegan Junk Food Bar staat voor innovatie”, zegt hij. “Wereldwijd zaken openen in een tijd als deze is spannend, maar het past in de manier waarop we ondernemen: niet bang zijn, maar kijken naar mogelijkheden.” Het vegan concept is volgens hem alleen maar relevanter geworden de laatste tijd. “Veel mensen zijn door Covid-19 bewuster gaan eten en leven”, ziet hij.

vegan junk food bar

In alle zaken draait het om hetzelfde: innovatie, duurzaamheid en authenticiteit. Dat vertaalt zich in verrassende innovatieve vegan gerechten en een unieke, futuristische ambiance. “Dit is zeker geen eendagsvlieg”, benadrukt Streep nog maar eens. “De vegan kapsalon was maar het begin. The sky is the limit.” De toekomst van de plant-based keuken en de internationale stappen zullen nog meer inspiratie en mogelijkheden gaan bieden.

EIGEN UITSTRALING

Iedere zaak krijgt wel een eigen ambiance. “De street art vibe komt overal terug, maar zal altijd verschillen van bar tot bar”, legt hij uit. “De ene keer overheersen mint-tinten, de andere keer zie je wat meer roze. Het is geen plant based eenheidsworst.” In Barcelona, de ‘flagshipstore’, bleek dat al: daar vormt een catwalk de entree van de zaak. “Een tunnel die helemaal gebrand is in de Vegan Junk Food Bar-stijl, met grafitty art. Dat vinden gasten een geweldige plek om foto’s te maken.”

Junk Food Bar - Eindhoven Junk Food Bar - Eindhoven
Junk Food Bar - Eindhoven Junk Food Bar - Eindhoven
Artikel delen