KHN: terras-opening 1 juni is niet genoeg

Tags: terras

KHN: terras-opening 1 juni is niet genoeg

Diverse media schrijven dat het kabinet vanavond tijdens de persconferentie om 19.00 uur bekendmaakt dat de terrassen vanaf 1 juni weer open mogen. KHN is blij met dit mogelijke perspectief, maar noemt het wel 'too little, too late'. We spreken erover met KHN-directeur Dirk Beljaarts.

Tekst: redactie Entree 

KHN-directeur Dirk Beljaarts: "Gisteren lekte nieuws dat betrekking heeft op eet- en drinkgelegenheden. Naar alle waarschijnlijkheid zal vanavond tijdens de persconferentie van de premier bekendgemaakt worden dat de terrassen per 1 juni open mogen."

Too little, too late

Wat vindt KHN hiervan? Beljaarts: "Als dit nieuws juist blijkt te zijn dan ben ik blij met het feit dat we het zo nodige perspectief krijgen. Alleen zal het too little too late blijken voor de meeste ondernemers. Veel horecaondernemers hebben immers geen terras en daarmee hebben zij nog steeds onvoldoende perspectief. En voor wie een klein terras heeft, biedt dit ook absoluut geen oplossing. De enorme kosten lopen namelijk gewoon door."

Extra noodfonds

Beljaarts vervolgt: "Er moet dus tegelijkertijd ook informatie komen over het extra horeca-noodfonds dat KHN heeft aangevraagd. Het vertrouwen in de politiek moet hersteld worden en dat kan door naast perspectief te bieden ook door voldoende financiele steun te bieden. KHN heeft in haar noodfonds opgeroepen om eerst de niet-waargemaakte belofte van de NOW te repareren en daarna te voorzien in een dekkend horeca-noodfonds deel 2. Zeker in deze maand met de extra kosten van vakantiegeld wordt het nóg ernstiger. De gesprekken hierover zijn dit weekend tussen KHN en het ministerie van EZK intensief doorgegeaan, dus er wordt aan gewerkt. Wij blijven er bij het kabinet op aandringen dat hier snel uitsluitsel over moet komen."

Buitenlands beleid

Tot slot verwijst Beljaarts nog naar het buitenland: "Als we kijken naar de recente ontwikkelingen én de versoepelingen in andere Europese landen, zien we een eerdere openstelling en dan niet alleen voor terrassen. 

Wil je meer lezen over hoe horecaondernemers omgaan met de coronacrisis? Abonneer je op de nieuwsbrief van Entree Magazine!

Tags: 
Artikel delen