advertorial

De nieuwe PT Utensil: Serviesgoed en gereedschappen wassen in één machine

PT Utensil

De nieuwe PT Utensil: Serviesgoed en gereedschappen wassen in één machine

Winterhalter introduceert een nieuwe doorschuifvaatwasmachine PT Utensil. Deze machine combineert twee toepassingen: het wassen van serviesgoed en van gereedschappen. Bij zowel het gelijktijdig wassen van serviesgoed en gereedschappen als het gesorteerd wassen, levert de machine een hygiënisch wasresultaat.

De nieuwe doorschuifvaatwasmachine

Het hybride model, dat verkrijgbaar is in de maten L en XL, combineert een wassysteem met verschillende wasdrukinstellingen met de ergonomie en eenvoudige bediening van een doorschuifvaatwasmachine.

Wasprogramma’s van PT Utensil

Verschillende bedrijven wassen zowel serviesgoed als gereedschappen. Zo worden er in een restaurant niet alleen borden en bestek, maar ook pannen en kookgerei gewassen en moeten er in een slagerij naast lunchborden ook gereedschappen en kratten gewassen worden.

De verschillende wasprogramma's:

  • Programma één is voor het klassieke wassen, met borden en kopjes of bestek.
  • Programma twee wast normaal vervuild kook- en werkgerei, GN containers en Euronorm-kratten.
  • Programma drie wast sterk vervuilde gereedschappen. Bijvoorbeeld schalen, potten en frituurmanden.

PT Utensil is uitgerust met een krachtig wassysteem: een doeltreffende viervoudige filtratie en de variabele instelling van de wasdruk VarioPower. Normaal vervuilde borden en kopjes worden met een lagere wasdruk gewassen, aangekoekte gereedschappen met een hogere. Bovendien worden de wastijden in de programma's twee en drie verlengd.

Ergonomisch comfort

De PT Utensil voldoet aan de hoogste normen op het gebied van reinheid, hygiëne en ergonomie. Vaak is het mogelijk af te zien van de aankoop van twee afzonderlijke machines voor serviesgoed en gereedschappen. Dit bespaart niet alleen geld, maar ook ruimte in de spoelkeuken. Met het ergonomische comfort van een doorschuifvaatwasmachine zorgt de PT Utensil voor vloeiende werkprocessen, ook bij het wassen van gereedschappen. 

Geen compromis

Leonie Hengeler, Product Manager International vat het als volgt samen: "Met de PT Utensil bewijst Winterhalter dat het wassen van gereedschappen en serviesgoed in één machine geen compromis hoeft te zijn: wij zijn erin geslaagd ervoor te zorgen dat op beide terreinen aan de hoogste normen inzake reinheid en hygiëne wordt voldaan, zelfs bij continubedrijf". 

Natuurlijk heeft de PT Utensil alle beproefde features en opties van de PTserie. Zo gebruikt het standaard geïntegreerde afvoerwaterwarmteterugwinningssysteem EnergyLight de energie van het afvoerwater om het koude toevoerwater op te warmen.

15% minder energiekosten

De vaatwasmachine PT Utensil heeft verschillende voordelen. Zo worden hulpbronnen gespaard en wordt er op energiekosten tot 10% bespaard.

De optioneel verkrijgbare EnergyPlus afzuigluchtwarmtewisselaar gebruikt bovendien de energie van de warme waterdamp in de machine om het koude toevoerwater voor te verwarmen. Dit bespaart tot 15 % op de energiekosten. Met de optionele automatische kap kan de machine zonder inspanning worden bediend en is zo een echte verademing voor het spoelkeukenpersoneel.

Meer informatie over de PT Utensil

Artikel delen