Veilig en hygiënisch je horeca-afval scheiden met de containers van Renewi

Afval scheiden met Renewi-containers

Veilig en hygiënisch je horeca-afval scheiden met de containers van Renewi

Horecabedrijven hebben uiteenlopende wensen en behoeften voor hun afval. Denk hierbij aan etensresten, restafval, glas of papier en karton. Wat is nu een veilige, hygiënische én duurzame oplossing voor al dit afval? De afvalcontainers van Renewi kun je huren, zodat je veilig en hygiënisch afval kunt scheiden. De chauffeurs van Renewi zorgen dat de containers worden geleverd en geleegd en voeren het afval af.

Afvalstromen gescheiden houden en apart laten inzamelen. Dáár begint het mee. Bij waste-to-productbedrijf Renewi kun je altijd een geschikte horecacontainer huren, zodat je veilig en hygiënisch je afval kunt scheiden. Bij Renewi is circulariteit erg belangrijk en dit staat centraal in alles wat zij doen.

Vervolgens zorgt Renewi ervoor dat jouw horeca-afval duurzaam wordt verwerkt zodat materialen en grondstoffen worden gerecycled. Hiermee draag je automatisch bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen die voor jouw sector belangrijk zijn.

Lees verder onder het kader.

Recyclen wordt doorgeven

Stel je eens voor dat glas, papier en etensresten apart worden ingezameld en een nieuw leven krijgen. Op deze manier zorg je samen met Renewi en andere horeca-ondernemers voor een schonere wereld:

 1. Papier en karton wordt bv. ingezameld en gescheiden in verschillende kwaliteiten. Het wordt verkleind, gebaald en ingezet in de papierverwerkende industrie voor de productie van dozen, kranten en tissueproducten.

 2. Glas is weer de perfecte grondstof voor nieuw glas, omdat het keer op keer te gebruiken is zonder verlies van kwaliteit. Oud glas kan dus weer worden gebruikt voor nieuwe toepassingen, zoals flessen en glazen.

 3. Etensresten bevatten schadelijke bacteriën die allereerst in een vergister worden gedood. Hierbij komt onder meer biogas vrij dat een duurzame energiebron is. Dat wat na het vergisten overblijft, wordt gebruikt als meststof.

Door een afvalcontainer voor jouw horecabedrijf te huren via Renewi, worden veel zorgen rondom afval weggenomen. Hun chauffeurs zorgen dat de containers op een afgesproken datum op jouw locatie geleverd worden, tijdig geledigd worden en zij voeren het afval voor je af. Zo zorgt Renewi voor jouw afval en heb jij hier geen omkijken naar.

*Tekst gaat verder onder de foto

Renewi_Container
Renewi afvalcontainer

Renewi afvalcontainer voor jouw bedrijf

Wil je dat Renewi voortaan ook jouwhoreca afval ophaalt? Of twijfel je over welke containers je nodig hebt voor jouw horecagelegenheid? Renewi geeft graag vrijblijvend advies.

Tijd voor Minder Nieuw en Meer Renewi. Geef bedrijfsafval een nieuw leven en bestel jouw container op renewi.com.

Renewi: waste-to-product

Samen met veel horecaondernemers gelooft Renewi in:

 • Het voorkomen van afval
 • De recycling van restmaterialen tot waardevolle secundaire grondstoffen
 • De inzet van deze grondstoffen voor de productie van nieuwe producten

De juiste container 

Renewi heeft een ruime keuze aan containers voor jouw restaurant, café, hotel of andere horecagelegenheid. Deze containers zijn geschikt voor verschillende afvalstromen, zodat je altijd de geschikte container kunt vinden voor afval. Denk hierbij aan de volgende stromen:

 • Oud papier en karton
 • Glas
 • Etensresten (swill)
 • Restafval
 • Grofafval
 • Groenafval

Extra service: vetputten legen en reinigen

Om dit zo efficiënt mogelijk te organiseren, leveren zij de benodigde containers altijd afgestemd op jouw eisen, wensen en behoeften. Zo kun je:

 • Op een veilige en hygiënische manier afval scheiden
 • Bijdragen aan een maatschappelijk verantwoorde manier van werken en bijdragen aan het realiseren van jouw milieudoelstellingen
 • Zorgen voor een positieve klantervaring, door aan te tonen dat je duurzaam werkt en door hiervoor het concrete bewijs te leveren
 • Flexibele service bieden, denk hierbij aan hoog- en laagseizoenen. Precies zoals je het graag wil.
Artikel delen