De robuuste en stabiele QR-bestelapp van MplusKASSA

MplusKassa - QR-Project

De robuuste en stabiele QR-bestelapp van MplusKASSA

De één-op-één koppeling met de eigen kassasoftware maakt het beheer van de bestelapp van MplusKASSA extra simpel én geeft ergerlijke hick-ups in de verbinding geen kans.

“Het tweede biertje – dat drankje waar gasten soms nét te lang op moeten wachten – verkoop je sneller als je werkt met een QR-bestelapp,” meent Marc Willemsen, commercieel directeur bij MplusKASSA. Wat hem betreft wordt een QR-bestelapp ingezet als toevoeging op het bedienend personeel en niet als vervanging. “Als je het goed doet, kun je zo een mannetje minder inroosteren,” weet hij van de afnemers van de MplusKASSA QR-app. En dat is meteen de crux: “Als je als ondernemer de meerwaarde van een QR-app volledig wil benutten, dan moet het staan als een huis. Het succes valt of staat met een goede voorbereiding. Dus zorg voor mooi fotomateriaal voor je online menukaart, gebruik een mooi en passend design, en geef een uitgebreide omschrijving van je gerecht – inclusief allergenen, voedingswaarden en upsell-mogelijkheden. De bestelapp van MplusKASSA biedt die mogelijkheden. Ook heel belangrijk: neem de tijd om je personeel op te leiden hoe ze de bestelapp bij gasten op de juiste manier onder de aandacht brengen en hoe ze ‘m zelf kunnen toepassen. Dan beschouwen ze een QR-app ook niet als een bedreiging, maar juist als een manier om samen meer omzet te draaien.”

'Ons complete aanbod maakt het beheer ervan supersimpel'

Directe koppeling

MplusKASSA richt zich op de ontwikkeling van kassasoftware en alle tooling die daarbij komt kijken, zoals een online backoffice, bestelzuil en QR-bestelapp. Marc: “Ons complete aanbod maakt het beheer ervan supersimpel. Waar andere bestelapps vaak koppelingsmogelijkheden hebben met meerdere kassasystemen, is de bestelapp van MplusKASSA direct gekoppeld aan onze kassasoftware. Daarmee is er geen kans op hick-ups bij de koppeling – vaak een grote ergernis. Bovendien worden wijzigingen in de kassa direct overgenomen in de bestelapp – en eventueel bestelzuil - en vice versa. Ondernemers die niet met ons kassasysteem werken, kunnen overigens óók onze QR-app afnemen; daarvoor hebben we een standalone oplossing ontwikkeld.”

MplusKASSA - QR-Project

Nieuwe toepassingen

Zo’n tweehonderd horecazaken in Nederland en (net) daarbuiten maken momenteel gebruik van de bestelapp van MplusKASSA. “Tijdens de eerste lockdown hebben we de software daarvoor ontwikkeld. Het is nu een robuuste en stabiele app. Dit jaar wordt-ie weer uitgebreid met nieuwe toepassingen, waaronder voorraadbeheer.” Hoewel Marc nu soms nog terughoudendheid ziet bij horecaondernemers, verwacht hij dat QR-apps de komende jaren nog breder ingezet gaan worden: “Mits goed toegepast, geeft een bestelapp een boost aan je omzet en gastvrijheid.”

MplusKASSA - QR-Project

MplusKASSA

Naam QR: MplusKASSA
Kosten: 49,95 per maand (exclusief transactiekosten voor betalingen)
Voor: alle type horeca
Abonnementsvorm: maandabonnement
Kassakoppeling: direct met eigen kassasoftware
Website: mpluskassa.nl

Artikel delen