Dit zijn volgens Vincent van Dijk de tien hoteltrends voor 2023

Independent Hotel Show - 10 Hospitality Trends

Dit zijn volgens Vincent van Dijk de tien hoteltrends voor 2023

Voor de Independent Hotel Show ging onze hospitality-trendwatcher Vincent van Dijk op zoek naar de tien belangrijkste trends voor komend jaar. Hij bezocht een aantal bijzondere nieuwe hotels in Nederland en België, waaronder Botanic Sanctuary in Antwerpen en de winnaar van de Entree Awards tot 50 kamers Piet Hein Eek in Eindhoven.

Een totale beleving 

In een hotel draait het al lang niet meer alleen om het goed bed en een fijne douche. Het gaat om een totale beleving, waarbij alle zintuigen aan bod komen. De belangrijkste trend van deze eeuw is Wellbeing. De gast wil de textuur van het behang en de lakens voelen, hij wil muziek horen, hij wil verrast worden door bijzondere geuren, hij wil unieke smaken proeven, omringd worden door schoonheid, kunst en design.

Een veilige haven... 

De tijden zijn wispelturig, dus worden hotels een veilige haven waar gasten zich kunnen terugtrekken. Hotels worden plekken waar mensen even kunnen ontsnappen aan de ruige werkelijkheid. Waar ze verrast worden door creativiteit. Of waar ze juist tot rust komen. We zien de opkomst van minimalistische interieurs. In onzekere tijden willen mensen zich ook omringen door natuur. In de omgeving en in het interieur. Ook de keuken speelt groen een hoofdrol. Het liefst bieden hotel de keuze uit verschillende restaurants en bars waarbij plant-based items het menu bepalen en waar mensen op een verantwoorde manier kunnen genieten van bijzondere smaken en producten, waarbij gezondheid voorop staat. Bekijk voor alle trends de video.

Artikel delen