Deze 5 digitale musthaves mogen niet ontbreken op het terras

Betalen met mobiel pinapparaat op het terras

Deze 5 digitale musthaves mogen niet ontbreken op het terras

Nog even en de terrassen zitten weer helemaal vol. Wil je daar optimaal van profiteren? Maak dan slim gebruik van deze vijf digitale musthaves voor je terras! Het tilt de gastbeleving naar een hoger niveau én verhoogt het rendement.

1. QR-code: scan, bestel, klaar

Je ziet ze steeds vaker op terrastafels: QR-codes. Door ze te scannen, kunnen gasten hun bestelling direct doorsturen naar het kassasysteem. Ze hoeven niet te wachten totdat er iemand langskomt. Een uitkomst in tijden van personeelstekort. Is het voor jou zaak nog te vroeg om helemaal over te gaan op QR-codes? Je kunt je gasten ook zelf laten bepalen of ze via een QR-code willen bestellen of bij een medewerker.

2. Betalen met de QR-code

Handig: naast bestellen met een QR-code, kun je ook kiezen voor de optie om ermee te  betalen. Gasten scannen dan de QR-code op de kassabon die ze bij de eerste ronde kregen. Ze controleren de bestelling en betalen online via bijvoorbeeld iDEAL. Het geeft tijdswinst, want gasten hoeven niet te wachten op een medewerker tot er kan worden afgerekend. Én de tafel is dus sneller vrij voor nieuwe gasten.

*Tekst gaat verder onder de foto.

QR-bestellen-terras-qr-codes-Eijsink

3. Mobiel pinapparaat: snel en eenvoudig

Een mobiel pinapparaat is zeker op het terras een must. Denk bijvoorbeeld aan het gemak van het niet op en neer hoeven lopen naar de kassa. Allemaal extra tijd dus die jouw personeel overhoudt voor de gasten.

4. Handhelds: bestellen én afrekenen

Handhelds zijn op veel terrassen meer de regel dan uitzondering. Logisch, want dankzij deze mobiele kassa’s komt iedere order automatisch uit bij de juiste bonprinter of het digitale bar- of keukenscherm. Medewerkers hoeven niet naar een centrale kassa te lopen om daar bestellingen door te geven of in te voeren, maar houden het contact met de gast wat de gastbeleving ten goede komt. Bovendien is het tegenwoordig ook mogelijk om je gasten digitaal te laten betalen via je handheld, en dat scheelt tijd en geld.

5. Bar- en keukenschermen: sneller bereiden en uitserveren

Uiteraard wil je dat gasten hun bestelling zo snel mogelijk geserveerd krijgen. Een digitaal bar- of keukenscherm is dan handig. Alle bestellingen verschijnen meteen op het juiste scherm, én in de juiste bereidingsvolgorde, in de bar of de keuken. Ook kun je de bestellingen eenvoudig samenvoegen, dankzij kleurcodes per wijk, zodat je ze in één keer kunt bereiden en supersnel uitserveren.

Meer weten?

Wil je meer weten over digitale musthaves? Eijsink biedt allerlei digitale oplossingen om het maximale uit jouw terras te halen. Klik op de button voor meer informatie.

Lees hier alles over digitale oplossingen

Artikel delen