Geen toestemming voor diner in caravans

Geen toestemming voor diner in caravans

Restaurant Narline in Zuidwolde biedt coronaproof diner in caravans, maar krijgt geen toestemming. 

Half april ontstond bij restaurant Narline in Zuidwolde het idee om een ‘coronaproof’ diner te serveren in caravans in onze tuin. “De horeca mag immers bezorgen”, zegt Hendrik-Jan Lip, eigenaar van Narline. “De eigenaar van KIP caravans uit Hoogeveen is een goede vriend van ons en hij kon caravans leveren, we hebben een grote tuin naast onze boerderij en willen onze gasten graag weer eens een mooi moment bezorgen.”, aldus Hendrik-Jan.

Caravan 5-gangen diner

Het plan was 25 tot 30 caravans in de tuin bij Narline. In iedere caravan plaats voor 1 stel die kunnen genieten van een mooi 5-ganagen diner met bijpassend wijnarrangement, gekoelde dranken in het koelkastje van de caravan. De avond wordt muzikaal omlijst door een violist en saxofonist. “Een prachtige en unieke 100% coronaproof beleving in deze tijd”, zo dacht Hendrik-Jan.

Ongelijkheid in Nederland

“We hebben direct contact gezocht met de gemeente De Wolden en zij waren meteen enthousiast.“, vertelt Hendrik-Jan.  “We liepen er alleen tegenaan dat de veiligheidsregio Drenthe hier in tijden van Corona een besluit over moet nemen. Zij beoordeelden dit negatief omdat het protocol destijds nog voorschreef om thuis te blijven. Na de aangekondigde versoepeling van Mark Rutte leek het ons een goede gelegenheid om ons plan nogmaals voor te leggen aan de gemeente en de veiligheidsregio. Wederom kregen wij 0 op het rekest. Een duidelijke reden is ons, tot op de dag van vandaag, nog steeds niet gegeven. Sterker nog, collega’s uit andere gemeentes mogen een soortgelijk plan wel uitvoeren. Landelijke en regionale media hebben ons idee opgepikt en volgen het nog steeds op de voet. Wij zijn nog steeds in gesprek met de gemeente en andere instanties en geven uiteraard niet zo maar op. Dat we tot op heden nog steeds geen duidelijk antwoord hebben gekregen op het waarom bij ons niet en bij een ander wel frustreert enorm, ook de misgelopen omzet, al zeker meer dan 100.000 euro, doet veel pijn. Wij doen er nog steeds alles aan om vóór 1 juni onze gasten te verrassen met ons initiatief, maar hebben dit helaas zelf niet in de hand… Maar wat er ook gebeurt: het dineren in een caravan in de tuin van Narline gaat een keer gebeuren.”

Weten wat er speelt in Nederland? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Tags: 
Artikel delen