Dirk Beljaarts neemt afscheid als algemeen directeur van KHN

Dirk Beljaarts KHN
Tags: khn

Dirk Beljaarts neemt afscheid als algemeen directeur van KHN

Na een periode van ruim negen jaar, waarin Dirk Beljaarts zich heeft ingezet voor de belangen van de horeca, vertrekt hij voor de zomer als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als algemeen directeur. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Dirk Beljaarts heeft veel voor KHN betekend, eerst in de rol van penningmeester en later als algemeen directeur. Gedurende zijn tijd bij KHN zette Beljaarts zich in voor de groei, innovatie en de gastvrijheid die de horeca zo kenmerkt.

groei, innovatie en gastvrijheid

Dirk Beljaarts: “Ik kijk met warme herinneringen terug op mijn tijd bij KHN. We hebben als vereniging veel successen geboekt, maar ook veel uitdagingen gekend. Met name tijdens de impactvolle covid-periode. Na negen jaar vind ik het tijd voor een volgende stap, waarover later meer.

Ik zal me altijd enorm verbonden blijven voelen met deze prachtige branche. Ik dank het oude en huidige Landelijk Bestuur voor de unieke, fijne en professionele samenwerking gedurende de jaren. En uiteraard mijn team in Woerden, waar intrinsieke motivatie om horecaondernemers te helpen uitgevonden lijkt te zijn. Daar heb ik heel veel bewondering voor. Maar uiteraard wil ik ook alle horecaondernemers, hoteliers en ceo’s bedanken waar ik al die jaren zo’n fijn contact mee heb gehad. Geïnspireerd door hun ondernemerschap, gastvrijheid en ondernemingsgeest, gaven ze altijd het juiste inzicht voor de koers die wij konden varen. 

Maar al deze inspanningen komen samen bij de stakeholders die zorgden dat de puzzelstukjes op hun plek vielen. Veel dank daarom ook aan alle bewindspersonen, Kamerleden, SER-leden, overige branche- en koepelorganisaties, beleidsmakers, het HOTREC-bestuur en betrokken journalisten.

'Eer en voorrecht om deze mooie sector te dienen'

 

Het was een eer en voorrecht om deze mooie sector te dienen. Er staan onze sector nog genoeg uitdagingen te wachten, maar ik heb er alle vertrouwen dat de horeca zich hier ook doorheen zal slaan. De horeca blijft een sector van groei, innovatie en bovenal gastvrijheid!”

Dankwoord namens KHN

KHN-voorzitter Marijke Vuik spreekt namens de gehele organisatie haar dank uit: “We zijn Dirk enorm dankbaar voor zijn ongekende inzet, toewijding en de passie waarmee hij zich de afgelopen negen jaar heeft ingezet voor onze vereniging en de horecabranche als geheel. Zijn leiderschap tijdens zowel voorspoedige als uitdagende tijden heeft ons sterker gemaakt. We wensen hem veel succes in zijn volgende stap.”

Artikel delen