Dit mag je niet missen op BBB Maastricht. Registreer gratis je bezoek

BBB Maastricht

Dit mag je niet missen op BBB Maastricht. Registreer gratis je bezoek

Van maandag 10 t/m woensdag 12 oktober 2022 vindt BBB Maastricht weer plaats in MECC Maastricht. Deze editie presenteert een vernieuwde beursvloer vol inspirerende sprekers, een breed assortiment aan horecaproducten en -services en verrassende gerechten en dranken vanuit elk horecasegment.

Tekst: Nadine Massen
Foto’s: Gerlach Delissen

DIT JAAR ZIJN ER DRIE GLOEDNIEUWE THEMAPLEINEN

1 Made in Belgium-plein

Dankzij de centrale ligging van Maastricht in het grensgebied is dit dé stad om een connectie te leggen tussen Nederlandse en Belgische horecaprofessionals. Om deze Nederlands-Belgische samenwerking te stimuleren is er dit jaar voor het eerst het Made in Belgium-plein waar een selectie aan Belgische producten en leveranciers te vinden is.

2 Vega(n) Proeftuin

De Vega(n) Proeftuin laat verrassende producten zien, allemaal in het teken van
plant based, bio, organic, healthy, ‘free from’ en met name happiness!

3 TIPPR No Waste Plein

Op het TIPPR No Waste Plein krijg je praktische adviezen en zie je innovatieve oplossingen die jouw onderneming kunnen helpen op het gebied van duurzaamheid en waste-control.

BBB Maastricht BBB Maastricht

 

Bezoek gratis Folie Culinair

Drie dagen lang culinaire gekte met inspirerende kook- en productpresentaties voor en door (inter)nationale sterrenchefs. Een bezoek aan Folie Culinaire biedt een compleet overzicht aan nieuwe, exceptionele ingrediënten. Ook staan er wijnprofessionals klaar om de ins en outs uit de wijnwereld te presenteren en natuurlijk te laten proeven. De laatste trends op het gebied van (non-)food, wine & spirits en education & innovation in het hogere, exclusieve segment komen hier ruimschoots aan bod. Boek een plek aan de Chef’s Table by Gault&Milau en neem een kijkje bij de spectaculaire Demokeuken Culinaire Saisonnier waar verschillende topchefs van over de hele wereld de sterren van de hemel koken. 

Sterrenchefs op het Limburgs Culinair Gala

Op maandagavond 10 oktober organiseert BBB Maastricht, in samenwerking met Chapeau Magazine en Vermaat Group, voor de vierde keer het Limburgs Culinair Gala. Een feestelijke avond vol entertainment, waar ondernemend en gastronomisch Limburg samenkomt in een bijzondere ambiance. Dit jaar geen vier-, maar een vijfgangendiner met wijnarrangement, dat wordt verzorgd door sterrenchefs; Hans van Wolde (Brut172**), Guido Braeken (Julemont**), Robin van de Bunt (De Leuf*) en Robert Levels (Château Neercanne). Tijdens de avond worden er bovendien verschillende awards uitgereikt, waaronder Beste Jong Talent Keuken, Beste Jong Talent Bediening en de Horeca Inspiratie Trofee.

Wie maakt de beste burger van de
Benelux?

De luxe hamburger maakte de laatste jaren een sterke opmars door. Bijna elk succesvol horecabedrijf heeft een moderne variant van de klassieke Amerikaanse hamburger op de menukaart staan. Van classic burgers tot Korean fusion burgers en van 100% plant-based tot luxe over-the-top burgers met bladgoud en foie gras. Maar wie maakt nou de beste hamburger van de Benelux? BBB Maastricht en LA Streetfood  presenteren de Best Burger Benelux 2022 in de categorieën ‘meat based’ en ‘plant based’, met de finale op dinsdag 11 oktober tijdens BBB Maastricht. Hier worden de deelnemende finalisten door een vakjury beoordeeld op samenspel van smaken, creativiteit, keuze van ingrediënten, originaliteit, uitstraling en presentatie.

BBB Maastricht
Best Burger Benelux

NETWERKEN OP HOOG NIVEAU

Beursmanager Silvie Slachter: “Dit jaar is er extra aandacht voor de horecaprofessional. Na een paar zware jaren zijn wij horecawerknemers en -gevers extra dankbaar en willen wij onze sector graag belonen op BBB Maastricht met leerzame cursussen, inspirerende sprekers en een speciale netwerkborrel in hartje Maastricht waarbij leveranciers en ondernemers met elkaar verbonden worden.”

BBB Maastricht

  • Maandag 10 t/m woensdag 12 oktober 2022
  • MECC, Maastricht
  • Tickets zijn gratis via registratie op de website van BBB Maastricht

    Registreer hier!
BBB Maastricht BBB Maastricht
Artikel delen