Edwin Vlek nieuwe voorzitter van FNV Horecabond

Edwin Vlek voorzitter FNV Horecabond

Edwin Vlek nieuwe voorzitter van FNV Horecabond

Tijdens het Ledencongres van FNV Horecabond in Dierenpark Amersfoort hebben de leden Edwin Vlek verkozen tot voorzitter. Per direct zal Edwin Vlek het voorzitterschap overnemen van Dick Koerselman die FNV Horecabond verlaat.

 

 

Edwin Vlek over zijn rol als voorzitter: “Een voorzitter is slechts één belangrijk onderdeel van de vereniging. Uiteindelijk kan een vereniging alleen bestaan bij voldoende leden. Mijn allerhoogste prioriteit ligt dan ook bij het gezamenlijk werken aan een beweging waar je bij wil horen. Zodat we er samen voor kunnen zorgen dat werken in de gastvrijheidsbranche blijvend loont.” Vlek wil een voorzitter zijn die die zichtbaar is wanneer nodig en onzichtbaar wanneer mogelijk. Daarbij wil Vlek wel benaderbaar blijven, dichtbij en tussen de leden in.

Uitdagingen en inspelen op actuele ontwikkelingen

De nieuwe voorzitter hoeft niet ver te zoeken naar uitdagingen. De komende jaren zullen thema's als branchevervaging en de arbeidsvoorwaardelijke gevolgen daarvan centraal staan in het beleid van FNV Horecabond. Daarnaast blijft het belangrijk om te werken aan een beter imago voor de gastvrijheidsbranche, de instroom van nieuwe medewerkers te bevorderen en goede afspraken te maken zodat medewerkers in de sectoren behouden blijven

Achtergrond

Edwin Vlek is al op zijn zestiende begonnen in de horeca, van keukenhulp tot uiteindelijk F&B Manager. En inmiddels al meerdere jaren een bekende van FNV Horecabond. In 2009 werd hij lid van de bond, waarna hij in 2015 de Young Academy volgde om vervolgens in 2016 als Hoofdbestuurder actief te worden. In december 2017 is hij gaan werken als sectorbestuurder horeca.

Bert Veldman, voorzitter selectiecommissie: “Edwin Vlek is een uitstekende kandidaat, met als extra voordeel dat hij uit de praktijk komt en zich heeft bewezen, onder andere als sectorbestuurder horeca.”

FNV Horecabond kijkt met vertrouwen uit naar de toekomst onder het nieuwe voorzitterschap van Edwin Vlek, die met zijn ervaring en visie een waardevolle bijdrage zal leveren aan onze vereniging.

Artikel delen