Een duurzaam hotel in de keuken, maar ook aan tafel. En zo doe je dat!

Duurzaam hotel

Een duurzaam hotel in de keuken, maar ook aan tafel. En zo doe je dat!

Klimaatverandering is anno 2022 een gegeven waar we niet meer omheen kunnen. De wereldwijde CO2 uitstoot is in de afgelopen 20 jaar explosief gestegen. De hotelindustrie is medeverantwoordelijk voor de CO2 uitstoot, een gegeven dat ook de toerist van tegenwoordig niet onverschillig laat. Logisch dat hoteleigenaren de nodige stappen zetten om duurzamer te ondernemen. Duni Group biedt een helpende hand om verder te gaan dan de “standaard” Green Key ideeën.

Duurzame, praktische oplossingen voor hotels

De huidige generatie chefs is zich steeds meer bewust van de impact die bepaalde keuzes qua ingrediënten hebben op het milieu. Michelin stimuleert, met de introductie van de groene Michelin sterren, de beweging van het “groene koken”. Het zou dan jammer zijn als deze duurzame initiatieven eindigen in de keuken.

Duni_duurzaam hotel 2

Met de introductie van de nieuwe Bio Dunisoft servetten gaat duurzaamheid verder aan tafel. Deze premium servetten zijn extra zacht met het luxe gevoel van linnen. Ze zijn echter volledig fossielvrij geproduceerd en vervaardigd uit voedselresten zoals citroenschillen en mais. Hierdoor zijn ze na gebruik ook weer te composteren. 

 

CO2 neutrale verpakkingsoplossingen

Sinds corona, en het wegblijven van buitenlandse toeristen, heeft de hotelbranche zich razendsnel ontwikkeld en zijn er tal van nieuwe duurzame initiatieven ontstaan. Eén daarvan is het organiseren van eco-vriendelijke meetings waarbij de CO2 uitstoot gecompenseerd wordt, zonder dat de gast hier extra voor betaalt. 

DUNI_verpakkign

Naast het aanbieden van bijvoorbeeld milieuvriendelijk papier en andere vergaderbenodigdheden, is er nog een groter verschil te maken door het aanbieden van volledig CO2 neutrale maaltijdverpakkingen voor ontbijt, lunch en koffiebreak/tussendoortje. Gebruik bijvoorbeeld de Art cup series voor een snelle koffiebreak en serveer de lunch in de Ronda boxen van Duni. Voor iedere maaltijd is er een passende (gepersonaliseerde) oplossing die aansluit bij de uitstraling van verschillende concepten.

Meer weten over deze duurzame producten of gratis samples aanvragen?

Neem contact met de customer service afdeling van Duni op 076/5432344 of stuur een mail naar info@duni.nl

Benieuwd naar wat Duni voor jouw hotel kan betekenen als het gaat om duurzame servetten en maaltijdverpakkingen? Bekijk ze op de website van Duni

Artikel delen