Equiphotel Parijs 2022: Vraag je gratis toegangsbadges aan

Equiphotel Parijs 2022
Tags: events

Equiphotel Parijs 2022: Vraag je gratis toegangsbadges aan

Kom begin november naar Parijs voor de horecavakbeurs EquipHotel! Deze internationale vakbeurs voor de hospitality en foodservicesector brengt meer dan 1.200 exposerende bedrijven samen, waarvan 40% internationaal, op vijf belangrijke vakgebieden: foodservice, design, welzijn, technologie en dienstverlening. Inspiratie opdoen, netwerken en kennisnemen van de meest actuele trends in de branche, dát biedt EquipHotel van 6 tot 10 november 2022 in de Parijse Expo, Porte de Versailles.

Thema: conscious hospitality

Conscious hospitality of betrokken gastvrijheid is het overkoepelende thema van deze editie van EquipHotel. Hotel- en restaurantgasten vragen naar een milieuvriendelijkere dynamiek. Authenticiteit, lokaal, slow tech en slow living, energiebesparing; het zijn allemaal eisen waar een horecagelegenheid van nu aan moet voldoen.

Daarbij is er ook volop aandacht voor de medewerkers. Sfeer, teamgeest en loyaliteit zijn de basis voor conscious hospitality en in tijden van personeelstekorten enorm belangrijk.

Equiphotel Parijs 2022 - lounge-chefs-1

Béatrice Gravier, directeur van EquipHotel en van de Hospitality & Food-divisie bij beursorganisatie RX France: "Er is een gedragsverandering bij gasten gaande. Hotels worden bijvoorbeeld steeds meer gezien als woonplekken. Gasten willen er slapen en goed eten en drinken, maar ook kunnen werken, vergaderen en zich amuseren, nieuwe energie opdoen en genieten van de plaatselijke cultuur of natuur. Of concreter: in dezelfde week een afhaalhamburger willen eten, een budgetkamer boeken voor een zakenreis, zichzelf trakteren op een gastronomische maaltijd en het weekend relaxen in een kamer met uitzicht op zee ... Dat vraagt om aanpassingen, betrokken gastvrijheid en een doordacht interieur. Gedurende vijf dagen spelen we op al deze issues in met een divers beursaanbod en conferenties, workshops, masterclasses en pop-uprestaurants. Laat je inspireren en doe op EquipHotel ideeën op om ook jouw zaak onderscheidend te laten zijn op het gebied van conscious hospitality.”

 

Equiphotel Parijs 2022 Equiphotel Parijs 2022 - visuel-capsule-1

Gratis toegang

Kom begin november naar Parijs om zelf alle trends en innovaties te zien op de vakbeurs EquipHotel 2022. Via deze link vraag je je gratis toegangsbadges aan:

Vraag een gratis toegangsbadge aan

Wie zijn er?

Alvast je bezoek voorbereiden? Op equiphotel.com is onder meer de exposantenlijst en andere praktische informatie te vinden.

Chef Christophe Hay ambassadeur EquipHotel

Ambassadeur van EquipHotel 2022 is sterrenchef Christophe Hay. Eind juni 2022 opende hij het 44 kamers tellende Fleur de Loire in Blois. Dit Relais & Châteaux-hotel met twee gastronomische restaurants (Amour Blanc en Christophe Hay), een banketbakkerij, Sisley-spa, zwembad en anderhalve hectare groentetuin, heeft een milieuvriendelijke leest. Zelfs het 17de- eeuwse gebouw is gerenoveerd op een milieuvriendelijke manier. Hay: “Het meubilair is allemaal gemaakt van hout uit duurzaam beheerde en ecologisch gecertificeerde bossen (FSC- of PEFC- certificeringen). Bovendien probeer ik het gebruik van plastic te beperken, dus zijn de kamersleutels ook van hout. Verder maken we gebruik van windenergie en installeerden we een airconditioningsysteem met gesloten kringloop. In de kelderruimten vangen twee regentonnen het regenwater op, dat we gebruiken om de tuinen water te geven. De tuinen zijn overigens ontworpen als een verlengstuk van de rivier de Loire, die bergafwaarts van het hotel ligt.”

Béatrice Gravier, directeur van EquipHotel: “Christophe Hay heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en het thema van de beurs, ‘conscious hospitality’, draagt hij als geen ander uit. Hij is een waardig ambassadeur voor deze editie.”

Sterrenchef Christophe Hay
Sterrenchef Christophe Hay
Artikel delen