Burg. Halsema: extra toezicht op horeca

Burg. Halsema: extra toezicht op horeca

Na afloop van de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge eerder vanavond, spreekt ook Femke Halsema de aanvullende maatregelen voor Amsterdam uit. Als gevolg van de forse stijging in het aantal besmettingen in de hoofdstad worden er extra regels ingevoerd. In tegenstelling tot wat er eerder in de persconferentie naar voren kwam over huisfeestjes, wordt er voor Amsterdam vooral over de horeca gesproken. 

Er komt extra toezicht op de horeca, waarom in Amsterdam hier wel meer op zal worden gelet is omdat onder de meest kwetsbare plekken in de stad helaas ook de horeca valt. Hiernaast wordt er de meldplicht van feesten voor meer dan 100 mensen ingevoerd, en krijgen overlastmeldingen prioriteit. Indien dit niet blijkt te helpen en de besmettingen niet afnemen, dan zullen er extra maatregelen worden getroffen. Hieronder valt te denken aan het vervroegen van sluitingstijden in de horeca en zullen toeristen en bezoekers worden ontmoedigd om naar Amsterdam te komen. 

Rutte benadrukte in de persconferentie juist bij voorkeur naar de horeca te gaan in plaats van bijeenkomsten thuis te organiseren, burgemeester Halsema zegt hierop echter als tegenwoord: ''Maar niet in Amsterdam''.

Burgemeester Halsema: ''Op dit moment zeggen we tegen toeristen en dagjes mensen: mijd drukke plekken.'' Op dit moment wordt er nog niet ontmoedigd om naar de stad te trekken, ook burgemeester Halsema beseft zich dat dit zware gevolgen voor de hotels in Amsterdam met zich meebrengt. 

Als antwoord op de vraag of er voldoende handhaving beschikbaar is om de controle te bewaren in de horeca van Amsterdam, zegt burgemeester Halsema dat er na één waarschuwing al kan worden overgegaan tot sluiting van een gelegenheid.

Tot slot zegt de burgemeester van Amsterdam: ''We houden het van dag tot dag in de gaten'', de cijfers van zowel de besmettingen, de ziekenhuisopnames als de problemen in het contactonderzoek van de GGD zullen uiteindelijk invloed hebben op opvolgende maatregelen. 

Tags: 
Artikel delen