Fletcher Hotels neemt vijfsterrenhotel The Slaak Rotterdam over

Hotel The Slaak Rotterdam
Tags: hotel

Fletcher Hotels neemt vijfsterrenhotel The Slaak Rotterdam over

Fletcher Hotels heeft afgelopen week overeenstemming bereikt over de overname van het  luxe vijfsterrenhotel The Slaak in Rotterdam. Dit gebeurde nadat bekend werd dat het hotel failliet ging. Ondanks het uitgesproken faillissement blijven de deuren van het hotel open.

Het luxe Boutique Hotel The Slaak met 74 kamers is gevestigd in een Rijksmonument. Het hotel dat in 2019 haar deuren opende in het Slaakhuys aan de Slaak, staat bekend om de rijke historie en is één van de meest luxueuze vijfsterrenhotels van de stad. Het hotel behoort daarmee tot het topsegment van de hotelmarkt in Rotterdam. De deuren van het hotel blijven geopend, vanaf a.s. maandag 19 februari zal het verdergaan onder de naam Fletcher Boutique Hotel Slaak-Rotterdam. Fletcher Hotels is, met ruim 25 jaar ervaring in gastvrijheid, vastbesloten om de vertrouwde kwaliteit in het hotel voort te zetten.

Hotel blijft open

Ondanks het uitgesproken faillissement blijven de deuren van het hotel open. “Wij zijn zeer trots op deze overname. Dit boutiekhotel behoort in Rotterdam tot de meest luxe vijfsterrenhotels en is daarmee een geweldige toevoeging aan onze hotelportefeuille en een mooie aanvulling op de twee hotels die Fletcher Hotels heeft direct naast Rotterdam The Hague Airport. Vooral voor ons luxe segment en ons City hotel segment is Hotel The Slaak een fantastisch product."

"Als Rotterdammer vind ik Rotterdam natuurlijk de mooiste stad van Nederland, en om dan daar één van de mooiste hotels te bezitten maakt mij extra trots op deze overname”, vertelt Rob Hermans, CEO van Fletcher Hotels. Alle medewerkers krijgen de mogelijkheid om bij Fletcher Hotels in dienst te treden. Bovendien hebben medewerkers bij Fletcher ook de gelegenheid om in andere hotels te werken, zoals bijvoorbeeld in de hotels aan Rotterdam Airport.

Over het hotel

Hotel The Slaak Rotterdam heeft een modern ontwerp en 74 hotelkamers, waaronder luxe suites. Ook bevindt zich in het hotel Restaurant & Bar Didot34, een upper bar, een fitnessstudio en twee multifunctionele meetingrooms. Het hotel ligt zeer centraal in de wijk Kralingen en is goed bereikbaar per auto of het openbaar vervoer en op loopafstand van de stad. In de omgeving vind je de Euromast, Rotterdamse Markthal, Erasmusbrug, Museum Boijmans Van Beuningen, kubuswoningen  en de winkels in de wereldberoemde Koopgoot. Hermans: “Er is voor elk wat wils: dat is precies wat wij onze gasten graag aanbieden en waardoor dit hotel perfect past in het portfolio van Fletcher Hotels.”

De naam van het hotel wordt vanaf de overname op 19 februari Fletcher Boutique Hotel Slaak-Rotterdam. Het restaurant behoudt haar naam en zal de menukaart gaan draaien met het populaire shared dining-concept van Fletcher op basis van puur, eerlijk en vers eten in luxe. Een fantastische plek om te ontbijten, lunchen, dineren of borrelen.

Hotel-The-Slaak-Rotterdam-1
Hotel-The-Slaak-Rotterdam-2 Hotel-The-Slaak-Rotterdam-3

Status Rijksmonument

Naast de veelzijdige omgeving is er meer wat dit hotel bijzonder maakt. Op deze is namelijk veel geschiedenis geschreven. Het verhaal gaat ruim honderd jaar terug, waar een uitgever de krant ‘Voorwaarts’ en later ‘Het Vrije Volk’ uit de pers liet rollen. Het huidige pand is in de jaren 50 ontworpen door architect Jo Vegter, voor de drukkerij, (redactie)kantoren, een boekenwinkel en zelfs een reisbureau. Later is het pand ingezet voor andere doeleinden als; deelgemeente kantoor en expositieruimte, waarna het pand in 2019 volledig verbouwd is tot het huidige luxe hotel. In 2010 kreeg dit historische pand, onderdeel van de wederopbouw geschiedenis van Rotterdam, de status nationaal Rijksmonument.

Artikel delen