Ga voor een rendabel horeca terras met deze tips en ideeën

Snacks+Terras_VanGeloven_Advertorial

Ga voor een rendabel horeca terras met deze tips en ideeën

Mooi weer is hard werken. Of je nu een cafetaria, café, bistro of restaurant uitbaat, een terras kan je jaar helemaal maken. Van Geloven deelt in dit artikel enkele handige ideeën om het maximale uit je horecaterras te halen.

Slimmer werken op je horecaterras

Ook al begin je de dag met een goede voorbereiding, op de drukste momenten kom je vaak voor allerlei onverwachte uitdagingen te staan. Probeer dus altijd zo slim mogelijk te werken. 

  • Hou rekening met dal- en piekmomenten

Zo weet je personeel altijd wat ze moeten doen. Alles wat je klaarzet op een rustig moment of tijdens de mise-en-place, is meer dan welkom als je in de drukte even helemaal overdonderd raakt.

  • Voorkom te veel verschillende bestellingen per tafel

Dit kun je doen door op je terras een beperkte versie van je kaart aan te bieden en je medewerkers te leren sterke suggesties te doen.

  • Werk zo digitaal mogelijk

De keuken en bar zien meteen wat er besteld is en verliezen geen tijd. Zo verminder je bovendien het risico op miscommunicatie en een digitale kaart is goedkoper om aan te passen dan een gedrukte versie.

Restaurant en Friethuys Karakter in Tilburg I De Bourgondiër

Stel een interessant terras menu op

De meeste winst maak je wellicht op je drankbestellingen, al kan je ook op eten een mooie marge maken. Denk daarom goed na over welke gerechten je op je terras aanbiedt en zorg voor een aantrekkelijk aanbod dat past bij je zaak én waarvoor je gasten dat tikkeltje meer willen betalen.

Zo zorg je voor een rendabele menukaart op je terras:

  • Maak een beperkte selectie van gerechten en hapjes, maar ga voor kwaliteit.
  • Baseer je daarbij o.a. op de toppers van je “normale” menukaart.
  • Zorg voor minisnacks en borrelplanken op je borrelkaart, die doen het altijd goed bij een lekker drankje. En zeker in een groep!
  • Speel in op de zomer en/of op speciale momenten bij jou in de buurt.
  • Kies dranken en snacks die minder handelingen vergen en/of een korte bereidingstijd hebben.
  • Bied combinaties aan op je kaart, dat maakt het makkelijker om te kiezen en geeft jou meer controle.

Tip: De Borrelmaatjes is een luxe mix van van minisnacks is eenvoudig te bereiden, lekker bij drankjes en voordelig aan te kopen.

Gerechten_Advertorial_VanGeloven

Ambiance en beleving beginnen bij je interieur

Een gezellig terras staat of valt met de aankleding. Sta tijdens het inrichten stil bij de sfeer die je zelf wil uitstralen en bij welk publiek je trekt.

Heb je veel ouders met kleinere kinderen, voorzie een speelruimte of een springkasteel. Maak daarbij ook zoveel mogelijk gebruik van je (natuurlijke) omgeving. Of ga net voor een opvallend contrast: wat dacht je van een volwaardige urban jungle op een stenen stadsplein?

Activiteiten op het terras 

Met activiteiten geef je je gasten extra redenen om te (blijven) komen. Laat bijvoorbeeld lokale muziekgroepen het beste van zichzelf geven of speel in op grote evenementen zoals voetbal- of wielerwedstrijden. Hou daarbij wel je doelpubliek voor ogen.

Aankleding&Inrichting_Advertorial_VanGeloven

Snacks voor op het terras

Bij Van Geloven gaan ze voor snacks die smaken én rendement maken. Ben je op zoek naar de lekkerste borrelhapjes en snacks voor op je terras?

Bekijk het assortiment van Van Geloven

Artikel delen