Gastvrij Rotterdam 2022 in Ahoy: 'Grootste editie tot nu toe'

Gastvrij Rotterdam 2022 in Ahoy: 'Grootste editie tot nu toe'

Van 19 tot 21 september is de negende editie van Gastvrij Rotterdam in Ahoy. Hét event waar horecaprofessionals elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe dingen ontdekken. Organisator Robert Melaard vertelt wat we dit jaar allemaal kunnen verwachten.

Tekst: Jeannette Verleg

“De belangstelling voor deelname aan Gastvrij Rotterdam 2022 is dit jaar wéér groter; zo groot zelfs, dat ook de vijfde hal voor het eerst helemaal wordt gebruikt”, vertelt organisator Robert Melaard. “We hebben enorm veel geluk gehad dat we in september vorig jaar een succesvolle achtste editie hebben kunnen draaien; alle signalen wijzen erop dat dit de grootste en meest veelzijdige editie tot nu toe wordt.” Enkele highlights:

Duurzaam ondernemen

Circa veertig leveranciers presenteren zich in het duurzaamheidspaviljoen Dit Smaakt Naar Meer. Melaard: “We merken dat er voor dit paviljoen ieder jaar meer belangstelling is. Een van de nieuwe  deelnemers is Verspilling is verrukkelijk;  een samenwerkingsverband van ondernemers die zich richten op het terugdringen van (food)waste. Ze laten op een creatieve manier zien hoe je restvoedsel kunt omzetten in lekkere nieuwe gerechten. Een ander collectief is Het Nieuwe Nassen, een initiatief van Blue City in Rotterdam, dat ondernemers adviseert over duurzaam ondernemen in de horeca.”

'Alle signalen wijzen erop dat dit de grootste editie tot nu toe wordt'

Vegan Taste Lab

Melaard: “Net als het duurzaamheidspaviljoen hebben we ook het Vegan Taste Lab groter gemaakt. Toen we in 2018 met dit paviljoen begonnen, waren veel ondernemers verrast door de lekkere smaken. Inmiddels kunnen we  niet meer om vegan heen.” Het Vegan Taste Lab biedt volgens Melaard een compleet overzicht van verantwoorde en plantaardige producten en is een hotspot op de beursvloer.

Gastvrij Rotterdam 2022 Gastvrij Rotterdam 2022

WEDSTRIJDEN

Op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam vindt ieder jaar een groot aantal wedstrijden, verkiezingen en prijsuitreikingen plaats. Een aantal onderdelen lichten we hier uit:

  • Voor het eerst hebben het Gastronomisch Gilde en Euro-Toques Nederland dit jaar beide een eigen wedstrijdarena. Drie dagen lang strijden jonge, maar ook bekende koks tegen elkaar. Zo vinden dit jaar de voorrondes plaats van De Gouden Koksmuts, wordt er weer gestreden om het Glazen Kalf, the Young Chef Award en de Cookware Company Restaurantprijs 2022.
  • In het Wijntheater wordt bepaald wie de beste en snelste oestersteker van Nederland is, wie de Wijnvrouw van het jaar 2022 wordt en wie het eerste NK Sabreren wint.

Wine & Fine Food en Cocktails & Beans

Een van de vaste waardes van het eerste uur is het Wine & Fine Food-paviljoen. Melaard: “Hier kunnen bezoekers zoals gebruikelijk in een sfeervolle ambiance  allerlei bijzondere wijnen en delicatessen proeven.” Topgastronomen en wijnprofessionals geven masterclasses en proeverijen en je vindt hier veel gerenommeerde wijnhuizen en -importeurs. Het paviljoen loopt over in het Cocktails & Beans-paviljoen, voor alle barista’s en bartenders die hun passie, kennis en ervaring willen delen en ook zelf willen bijleren.

Gault&Millau Jamsessies

Ook een bijzonder onderdeel dit jaar: de dagelijkse Gault&Millau Jamsessies in hal 4. Tijdens dit event staat Gault&Millau met een keuken en restaurant setting op de beursvloer. Zij organiseren iedere beursdag een lunch in samenwerking met een chef en een sommelier. Bij de jamsessie zullen de beste wijn spijs combinaties worden geprobeerd in samenspraak met gasten!

Gratis registreren

Wat: Gastvrij Rotterdam
Wanneer: Maandag 19 t/m woensdag 21 september 2022
Waar: Ahoy, Rotterdam

Lezers van Entree kunnen zich kosteloos registreren voor toegang tot Gastvrij Rotterdam. Registreer je via onderstaande button.

Registreer hier

gastvrij_verkleind (7)
Artikel delen