Gastvrij Rotterdam 2022: nieuwe Restaurantprijs en duurzaamheid hot topic

Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam 2022: nieuwe Restaurantprijs en duurzaamheid hot topic

Gedurende drie dagen staat Rotterdam Ahoy tijdens Gastvrij Rotterdam in het teken van culinaire hoogstandjes, innovatieve producten en oplossingen voor food en non-food in de horeca. Dit jaar wordt het evenement groter dan ooit opgezet, is er een nieuwe Restaurantprijs en staat duurzaamheid hoog op de agenda.

Nieuwe Restaurantprijs op Gastvrij Rotterdam

Euro-Toques Nederland heeft in samenwerking met The Cookware Company een nieuwe Restaurantprijs in het leven geroepen: De Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs. Vijf genomineerden strijden op maandag 19 september 2022 tijdens Gastvrij Rotterdam om The Cookware Company Restaurantprijs 2022. In vijf keukens zal er een 3-gangen menu op Euro-Toques waardig niveau gekookt gaan worden. De ingrediënten voor deze gerechten komen uit een Black Box die is samengesteld uit duurzame (streek)producten.

Nieuwe Gastronomische Gilde wedstrijd op de beursvloer

Bij komende editie van Gastrvij Rotterdam wordt het wedstrijdprogramma van het Gastronomisch Gilde uitgebreid met een wedstrijd die volledig draait om plantaardig koken. "Samen kun je meer impact maken dan ieder voor zich. Daarom geven we het Gastronomisch Gilde niet alleen in januari op de Horecava een professioneel podium om haar wedstrijden te geven, maar ook na de zomer op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam", vertelt Robert Melaard, Gastvrij Rotterdam. Tijdens Gastvrij Rotterdam 2022 zal deze wedstrijd feestelijk worden gelanceerd. De voorrondes zullen plaatsvinden op Horecava 2023 en de finale op Gastvrij Rotterdam 2023.


Duurzaamheid hoog op de agenda bij Gastvrij Rotterdam

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel voor Gastvrij Rotterdam en Rotterdam Ahoy. Bij het 'Dit Smaakt Naar Meer!' paviljoen staat duurzame inspiratie centraal met inspirerende culinaire sessies, lezingen en workshops, maar ook de Gaia Green Awards. 

Naast duurzaamheid is er ook een paviljoen dat zich focust op veganisme. Bij het Vegan Taste Lab vind je verantwoorde en plantaardige producten en leveranciers. Met proeverijen laten de exposanten van het Vegan Taste Lab zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van vegan.

Bekijk het programma van Gastvrij Rotterdam

Deelnemen aan Gastvrij Rotterdam 2022

Interesse in deelname? Wees er dan snel bij, want de beursvloer is al voor 80% bezet. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan één van de themapaviljoens van Gastvrij Rotterdam: Vegan Taste Lab, Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen, Formule & Franchise Plein, Wine & Fine Food, Cocktails & Beans Paviljoen en Start-up Spots.

Wil je een standvoorstel, een deelnameformulier, de Feiten & Cijfers van de vorige editie of andere informatie ontvangen over Gastvrij Rotterdam 2022, neem dan contact op met:- Marlies Grijns: m.grijns@ahoy.nl of- Bart de jong b.dejong@ahoy.nl of- via info@gastvrij-rotterdam.nl / 010-2933261.
Artikel delen