advertorial

Gastvrij Rotterdam 2025: dit is het programma

Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam 2025: dit is het programma

Van plantaardige innovaties tot klassieke topgastronomie, en van proeven tot vakwedstrijden: dát is Gastvrij Rotterdam 2025. “Drie dagen lang, van maandag 22 tot en met woensdag 24 september, is dit dé ontmoetingsplek voor de horeca.”

Met ruim 500 exposanten en een sterk inhoudelijk programma staat horecabeurs Gastvrij Rotterdam 2025 (Ahoy, Rotterdam) in het teken van innovatie, duurzaamheid, smaakbeleving én netwerken.

“Naast een compleet aanbod aan food- en non-foodproducten voor horecaondernemers en -managers in het midden- en hoogsegment horeca, zetten we tijdens Gastvrij Rotterdam ook jong talent in de spotlights. Dat doen we door een grote verscheidenheid aan wedstrijden te faciliteren op de beursvloer. Een mooie stimulans ook voor de instroom in de sector”, aldus beursmanager Robert Melaard.

Themapaviljoens

In de vijf hallen vinden bezoekers van de beurs inspiratie op het gebied van trends en ondernemen bij de diverse themapaviljoens, waaronder het Duurzaamheidspaviljoen Dit Smaakt Naar Meer!, Plant-Based Pavilion, De Cocktail Promenade, The Beer Xperience, Wine & Fine Food en Start-Up Spots.

*Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Chef

Wedstrijden

Ook op deze editie van Gastvrij Rotterdam is er volop aandacht voor de gastronomie. Dat gebeurt in samenwerking met partners als SVH, Euro-Toques, Gastronomisch Gilde, Gault & Millau, Proefschrift Theater en Green Leisure. Melaard: “De kookwedstrijden van Euro-Toques Nederland en van Stichting Kookwedstrijden Gastronomisch Gilde, zijn vaste waarden op het wedstrijdtoneel van Gastvrij Rotterdam."

"Daarnaast is er aandacht voor het NK Oestersteken en het NK Sabreren. En wordt bekendgemaakt wie de titel Wijnvrouw van het Jaar ontvangt, wie de Fromager van het Jaar wordt en wie er in de verschillende categorieën met de Gaia Green Awards naar huis gaan. En dan is er dit jaar de bekendmaking van de winnaar van de CuliQuiz Top 100! Kortom, een mooi en breed aanbod aan wedstrijden en verkiezingen waarmee de horecasector keer op keer positief in het nieuws komt.”

Klik voor toegang tot Gastvrij Rotterdam 2025

Registreer je alvast voor Gastvrij Rotterdam 2025!

Registreer hier

(Sterren)chefs in de jury

Bekende (sterren)chefs komen naar Rotterdam om de wedstrijden te jureren. “Bij de Gault & Millau Jamsessies verschijnt drie dagen lang een line-up van (sterren)chefs op het podium”, vertelt beursmanager Melaard enthousiast. Zie hier het schema voor de drie dagen:

Maandag 22 september:

  • 12:00 – Lalou (Delft) en Azurite (Rotterdam) met Mario Ridder (15|20)
  • 15:00 – Codium (Goes) met Wouter Kik 

Dinsdag 23 september:

  • 12:00 – Triptyque (Wateringen) met Niven Kunz (15|20)
  • 15:00 – Parkheuvel (Rotterdam) met Erik en Juliën van Loo (17,5|20)

Woensdag 24 september:

  • 12:00 – Joelia (Rotterdam) met Sofiane Bons (17|20)
  • 15:00 – Tiel (Rotterdam) van sommelier Tom Tielemans (verwachte opening september 2025)

Toekomst

Volgens Melaard geven de wedstrijden ook een mooi inkijkje in de ontwikkeling van de Nederlandse gastronomie. “Onder tijdsdruk weten de chefs tot creatieve hoogten te komen. Ze werken met lokale producten, duurzame technieken en ongekend veel precisie. Echt de moeite waard om te komen bekijken.”

Melaard noemt de plant-based kookwedstrijd The Green Chef’s van Stichting Vakwedstrijden Nederland als voorbeeld. Ook de Minder Zout Meer Smaak Award toont volgens hem de richting waarin het vak zich ontwikkelt. “Op Gastvrij Rotterdam zie je de toekomst van de gastronomie — live en van dichtbij.”

*Tekst gaat verder onder de afbeeldingen in het groene kader.

Mensen in Ahoy Chef

Programma

Niets missen op Gastvrij Rotterdam 2025? Bereid je dan goed voor en check via de link het actuele beursprogramma.

Openingstijden: dagelijks van 11.00 - 18.00 uur.

Waar: Ahoy, Rotterdam.

Lees meer over het programma

AFTERPARTY, LET’S GO!

Op maandagavond 22 september 2025 host Gastvrij Rotterdam in samenwerking met Hell’s Kitchen, Frank en BonVivant, de Afterparty van horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Locatie: Grace, dé hotspot aan de Coolsingel in Rotterdam. Een perfecte gelegenheid om met collega’s het glas te heffen op alles wat het horecavak zo mooi maakt. Kom ook!

Koop je tickets voor het diner of de afterparty

Artikel delen