Heb jij al een tv-licentie om het EK voetbal uit te zenden in de horeca?

Licentie EK voetbal uitzenden

Heb jij al een tv-licentie om het EK voetbal uit te zenden in de horeca?

Het Nederlands elftal staat te popelen om het EK af te trappen in Duitsland op 16 juni. Wil jij de wedstrijden vertonen in jouw café of op een evenement? Dan heb je een licentie nodig. Welk soort licentie je nodig hebt, is afhankelijk hoe groots je het aanpakt. Lees hieronder wat voor jouw situatie van toepassing is en scoor bij je publiek!

In jouw café of restaurant tv uitzenden?

Vraag nu jouw licentie aan met 33% korting!

Standaard licentie aanvragen

Wedstrijden kijken in jouw zaak

Ga je in jouw horecaonderneming (binnen) uitzenden en verleen je je gasten toegang zonder kaartverkoop? Dan heb je een standaard licentie nodig. Bekijk hier welke regeling op jouw bedrijf van toepassing is. Op de standaard licenties krijg je 33,3% betalingskorting als je je tijdig aanmeldt én de factuur op tijd betaalt.

Je organiseert een evenement

Als je de uitzending grootser gaat aanpakken, dan heb je een evenementenlicentie nodig. Dat is van toepassing bij één of meer van de volgende situaties:

  • Je gaat toegang verlenen middels kaartverkoop
  • Je wil gaan vertonen op je terras waarbij de schermen niet naar binnen gericht zijn
  • Je zet een tent naast je pand
  • Je gaat (met meerdere ondernemers) iets organiseren op een plein
  • Je wil gaan vertonen op een evenementenlocatie
  • Je wil gaan vertonen in een theater of bioscoop

Belangrijke tip

Voor het tijdens een evenement vertonen van het EK voetbal zijn aanvullende voorwaarden van toepassing. Bekijk deze voorwaarden goed voordat je begint met de organisatie van je evenement.

De tekst loopt door onder het kader.

Waarom heb ik een licentie nodig?

Een tv-programma is de uitkomst van een creatief proces. De auteursrechthebbenden (producenten en omroepen) steken daar veel energie en geld in en zijn trots op hun producties. De rechten die zij hebben door het maken van tv-programma’s, zijn voor hen een belangrijke bron van inkomsten. Daarom heb je bij jouw locatie toestemming nodig om die tv-programma’s te vertonen.

Het is voor jou bijna onmogelijk om van elk tv-programma de rechthebbende(n) te achterhalen. Om dit sneller en makkelijker te maken, hebben de rechthebbenden Videma opgericht om een compleet tv-pakket aan te bieden met een kant-en-klare licentie.

Met de Videma licentie, regel je in één keer de auteursrechtelijke toestemming om tv-programma’s van de meeste Nederlandse publieke en commerciële zenders aan derden te vertonen. De door jou betaalde vergoeding wordt als royalty uitbetaald aan de omroepen en producenten van de vertoonde tv-programma’s.

Makkelijk scoren tijdens het EK voetbal?

Vraag je licentie op tijd aan en voorkom die rode kaart! Ga naar de site of bel naar 0183 - 583 000.

Artikel delen