KHN: 'Uitstel heropening horeca is een klap'

Tags: terras

KHN: 'Uitstel heropening horeca is een klap'

De heropening van de terrassen en de opheffing van de avondklok zijn uitgesteld tot minimaal 28 april. KHN noemt het 'uitermate teleurstellend en opnieuw een keiharde klap in het gezicht van horecaondernemers'.heropening terrassen

Heropening terrassen: KHN reageert

KHN zegt: "Het is onbegrijpelijk dat door een falend overheidsbeleid en (opnieuw) een vertraging in het rijksvaccinatieprogramma er na 13 maanden nog steeds nauwelijks stappen worden gezet om de economie weer op gang te brengen. KHN volgt uiteraard de ontwikkelingen op de voet en de volksgezondheid staat ook bij horecaondernemers op 1, maar de horeca kan én wil echt veilig en verantwoord open. De horeca kan onderdeel zijn van de oplossing: KHN geeft al maanden aan dat er meer mogelijk is, dat de terrassen veilig open kunnen – recent onderzoek toont dit ook aan - en dat er ook mogelijkheden zijn om met de KHN-horecaroutekaart de horeca veilig en verantwoord stapsgewijs te openen.

Buiten én binnen versoepelen

Als er per 28 april versoepelingen worden doorgevoerd, dan wil KHN niet met alleen terrassen worden afgescheept, zodat de belofte van het kabinet om de epidemiologische ruimte eerlijk te verdelen onder de branches ook waargemaakt wordt. De horeca moet dan haar deuren kunnen openen volgens fase 1 van de KHN-horecaroutekaart, dus ook binnen. In de plannen die klaarliggen, heeft KHN gekeken naar wat veilig kan én zo min mogelijk schade toebrengt aan de economie.

Financiële compensatie noodzakelijk

Tot een volledige heropening van de horeca blijft financiële compensatie keihard noodzakelijk. Zodat horecaondernemers hun vaste lasten kunnen betalen en werknemers zo veel mogelijk kunnen doorbetalen en in dienst kunnen houden. Dit is absoluut noodzakelijk om te voorkomen dat – met de finish in zicht – er veel ontslagen zullen vallen en veel horecazaken op korte termijn omvallen. De komende dagen gaat KHN opnieuw in gesprek met het kabinet om te kijken hoe er zo snel mogelijk kan worden gewerkt aan een verantwoorde branche brede opening van de horeca volgens de KHN routekaart."

Wil je op de hoogte blijven van meer horecanieuws? Meld je dan aan voor Entrees nieuwsbrief!

Artikel delen