Het ontbijt als stimulans voor je hotel

Het ontbijt als stimulans voor je hotel

Weet je waarom het ontbijt erg belangrijk is? Het zet de toon van de dag van je hotelgast. En daarmee speelt het een belangrijke rol bij het verhogen van jouw winst. Als het ontbijt goed is, wordt het hotelverblijf extra gewaardeerd en komen gasten eerder terug. En dat heerlijke ontbijt? Dat stel je samen met de uitgebreide variatie van bakkerijproducten van Banquet d'Or.

Stel je eens voor dat je wakker wordt in een knusse hotelkamer, wetende dat er een heerlijk ontbijt op je wacht. Een eersteklas ontbijt kan ervoor zorgen dat mensen je nog lang blijven herinneren. Voeg je dan ook nog iets extra’s toe, is die kans extra groot. Dat kan een croissant met mascarpone en kiwi zijn of een meergranen baguette met geitenkaas en vijgen. Of probeer een creatieve manier van serveren. De bakkerijproducten van Banquet d’Or lenen zich hier perfect voor. Een gelukkige gast doet vaak een goed woordje voor je hotel, wat weer nieuwe gasten oplevert.

vandemoortele-whirl choco strawberries
Ronde suisse met chocolade & aardbeien

Gratis marketing

Stel, je krijgt French toast of een Ronde suisse met chocolade & aardbeien voorgeschoteld. Deze gerechten vragen erom vastgelegd en gedeeld te worden. Een fotogeniek ontbijt is automatisch gratis marketing op sociale media, die potentiële gasten wereldwijd zal bereiken. Ook de presentatie van je ontbijtzaal speelt een belangrijke rol. In dit filmpje laat foodstylist Margaux Margerita zien hoe je een ontbijt presenteert dat veel likes op sociale media oplevert. 

Positieve beoordelingen

Gasten kunnen ook een beoordeling van het ontbijt op boekingssites plaatsen. Maar liefst 95% van de potentiële gasten vertrouwt op deze virtuele beschrijvingen bij het maken van hun keuzes. Productkwaliteit is hierbij een belangrijke factor. De Manager Food & Drinks van The Hotel Brussels, Jean-Charles Opsommer heeft een duidelijke visie over hoe dit kan worden bereikt. “Met vers afgebakken producten ben je zeker van de kwaliteit die je je gasten kunt bieden. Terwijl als je producten bij een externe bakkerij bestelt, die al gebakken zijn, niet altijd zeker weet of je deze consistentie en kwaliteit kunt krijgen.”  

vandemoortele-french toast
French toast

Verhoog je winst

Omdat het ontbijt een belangrijke rol speelt bij het verhogen van de winst, is het belangrijk je hierin te verdiepen. Het ontbijt is namelijk de sleutel tot het verhogen van je marges. Dit komt doordat het ontbijt kosteneffectief is. Als je bedenkt dat de totale kosten van het ontbijt slechts een derde vormen van het bedrag dat je bij gasten in rekening brengt, begrijp je dat het winstpotentieel van het ontbijt groot is. Het ontbijt is niet alleen een maaltijd, het is een culinaire reis die de omzet verhoogt en je verkoopcijfers met iedere hap op zal schroeven. 

Zo optimaliseer je jouw hotelontbijt

Speel in op de specifieke behoeften van jouw gasten met het gratis e-book ‘De kunst van het ontbijten’.

Ontdek:

  • Drie trendy ontbijtconcepten
  • Praktische adviezen van viersterrenhotel The Hotel Brussels
  • Presentatietips voor een aantrekkelijk ontbijt
  • Handige promotietools
  • Verrassende ontbijtrecepten
  • Smaakvolle producten

Laat je inspireren en creëer een unieke ontbijtervaring voor elke gast.

Download het gratis e-book

 

Artikel delen