Hoe kunnen hotels meer uit hun ontbijt halen?

Meisje bij ontbijtbuffet

Hoe kunnen hotels meer uit hun ontbijt halen?

Hoe kun je als hoteleigenaar meer uit je ontbijt halen zonder de werkdruk te verhogen? De bakkerijproducten van Banquet d'Or, onderdeel van foodbedrijf Vandemoortele, bieden een handige oplossing! We lichten drie ontbijtconcepten uit: het Grab & Go-ontbijt, het 'Happy Snooze-concept' en het Wellness-buffet.

1. Grab & Go ontbijt

Zoals de naam al doet vermoeden, draait Grab & Go om efficiëntie. Het is een eenvoudig ontbijt voor zakenreizigers of andere mensen die niet al te veel tijd willen besteden aan hun ochtendmaaltijd. Deze formule kan aangeboden worden in het restaurant zelf of als meeneemservice. Met Grab & Go verhoog je de klanttevredenheid door je gasten een snel maar kwalitatief ontbijt aan te bieden. Door de specifieke selectie aan producten blijft de foodcost ook beperkt. Met het Banquet d’Or® assortiment heb je alles binnen handbereik om de Grab&Go ervaring te creëren waarnaar je gasten op zoek zijn.

Een Grab & Go is een licht ontbijt met bakkerijproducten, jam, fruit en koffie. Hou de keuze zo eenvoudig mogelijk zodat je gasten gemakkelijk kunnen ‘grijpen en wegwezen.’ Dit impliceert productformaten die gemakkelijk op te eten zijn (of mee te nemen) en een selectie producten die ze kennen en waar ze naar op zoek zijn. Daarom zijn croissants en andere viennoiserieën nog steeds een hit op het Grab & Go buffet, aldus Jean-Charles Opsommer, culinair directeur en executive chef van The Hotel Brussels, in deze video.

Gratis E-book

In het e-book van Vandemoortele staan nog meer tips en tricks om jouw ontbijtbuffet naar een hoger level te tillen. Met onder andere recepten en inspiratietips. Klik op onderstaande rode knop voor het gratis E-book.

Klik hier voor het gratis E-book!

 

2. Happy Snooze

Happy Snooze is een innovatief concept omdat het tussen ontbijt en brunch balanceert. Het is de perfecte ervaring voor mensen die op vakantie zijn en gewoon willen ontspannen. Ze kunnen letterlijk snoozen en laat ontbijten. Dit type gast neemt liever de tijd om ten volle van het ontbijt te genieten. Daarom bieden veel hotels deze ontbijtformule ook in het weekend aan. Het uitgebreide Banquet d’Or® assortiment biedt volop mogelijkheden om een verrassend buffet samen te stellen met een variatie die iedereen zal weten te smaken.

Variatie is het geheim van dit concept. Je gasten hebben de tijd om te genieten! Typische producten die geserveerd worden tijdens een Happy Snooze ontbijt zijn moderne versies van het klassieke Amerikaanse ontbijt. Denk aan gekruide omelet op een volkoren broodje, eieren op smaak gebracht met verse kruiden en citroen, focaccia to go, croissants gevuld met luchtige pompoentaartvulling of een andere seizoensgroente of -fruit, bijzondere viennoiserieën zoals een vlecht met gezouten karamel, of een klassieker zoals wentelteefjes maar dan in een heerlijke ‘speculoos’-versie.

Een paar extra ideeën om van je Happy Snooze een echt festijn te maken: geroosterde bloemkoolsoep met pijnboompitten, gebakken eieren met ham en kaas en focaccia met salami en parmezaanschilfers.

3. Wellness

Gezond leven is een trend die niet meer weg te denken is en die steeds meer bepaalt hoe mensen eten, bewegen, slapen, enz. Gezondheidsbewustzijn biedt een uitstekende kans om aan de verwachtingen van je gasten te voldoen door hen een Wellness ontbijt aan te bieden. Het bestaat uit evenwichtige, voedzame producten zonder afbreuk te doen aan smaak of genot. Het Banquet d’Or® assortiment biedt een waaier aan producten die niet alleen aan de wensen van gezondheidsbewuste gasten voldoen, maar deze zelfs overtreffen.

Een jonger publiek is je belangrijkste doelgroep voor een ontbijt waarin gezondheid centraal staat. Millennials hechten zelfs meer belang aan gezondheid en welzijn dan andere generaties. Dus als je gezinnen met jongere kinderen of dertigers en veertigers wilt aantrekken, dan is een Wellness ontbijt zeker een grote troef voor je hotel.

Een Wellness ontbijt bestaat doorgaans uit producten zoals yoghurt, vers fruit, groenten, noten en zaden. En natuurlijk volkoren granen, zowel in brood als in de viennoiserie. Wil je er een creatieve draai aan geven en aantrekkelijke gerechten aanbieden, dan zijn deze ideeën perfect voor je wellnessbuffet. Denk aan bessen- en notenboterpudding, chiapudding, mangosmoothie bowls en vegan tofu scramble.

Artikel delen