Hoeveel stroom verbruikt jouw hotel? Laat het meten en bespaar!

Nexus Reset - adv - header

Hoeveel stroom verbruikt jouw hotel? Laat het meten en bespaar!

Verduurzaming binnen de hotelbranche blijft hoog op de agenda staan. Niet alleen vanwege de klimaatdoelen, juist ook om kosten te besparen en marges gangbaar te houden. Om hotels bij te staan in het verduurzamingsproces, heeft Nexus Hospitality een nieuwe tak ontwikkeld onder de naam Nexus Reset. Een programma dat begint bij een nauwkeurige meting van het stroomnet.

Het programma 

Met Nexus Reset wordt niet alleen informatie ingewonnen over de belasting en de kwaliteit van de gebruikte energie. Ook het verbruik van kamers, lobby en van individuele apparaten kan worden gemeten. Hierna wordt er een rapport opgesteld met de bevindingen en een uitgebreid advies. Dit advies bevat o.a. oplossingen ter bevordering van de energiewinning, energieopslag en het beheer van gebruikte energie.

Onderdeel ervan is Nexus Smart Hotel, waarmee wordt gewerkt met sensoren en intelligente apparatuur om energieverbruik te verminderen. Hiermee kunnen kamers voorzien worden van sensoren zodat verlichting, verwarming en koeling automatisch uit gaan of is dat in te stellen (op afstand) dat alles uit gaat in de kamers via een dashboard.  Ook meten wifi - sensoren het aantal mensen, of ramen en deuren gesloten zijn en verricht het Co2 metingen/temperaturen. 

Nexus-Reset-2- Nexus-Reset

 

“Het is tijd voor echte verandering in de hospitality branche. Maar omdat hotels veelal complexe panden zijn om te verduurzamen, moest er een passende oplossing komen. Dankzij onze nauwkeurige meetapparatuur kunnen we gedetailleerd in kaart brengen hoe een hotel met de beschikbare energie omgaat. Na een uitgebreid advies kunnen we de klant direct van het begin tot eind voorzien van duurzame en passende oplossingen, zoals aanpassingen in bestaande energie infrastructuur, zonnepanelen of een batterij voor energieopslag”, aldus oprichtster Stephanie Voormolen - van Doorn.

'Dankzij de geavanceerde techniek weten we exact waar de meeste winst te behalen valt'

Uitkomst voor duurzame toekomst

Tijdens de bedrijfsreset door Nexus Reset, wordt een hotel getransformeerd tot duurzame en energiezuinige onderneming. “Wat ons betreft is Nexus Reset hét antwoord op onze duurzaamheidsvraagstukken. Dankzij hun geavanceerde techniek, weten we exact waar de meeste winst te behalen valt. We zijn graag pionier als het gaat om innovatie en duurzaamheid. Als early adopter van dit soort oplossingen, past deze samenwerking perfect in onze langetermijnstrategie. Helemaal fijn is dat Nexus Reset vervolgens ook de voorgestelde aanpassingen zelf doorvoert en coördineert.” Aldus Stefan Melchers, Director of Operations bij vijfsterrenhotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Sofitel-Legend-The-Grand-Amsterdam
Hotel Sofitel Legend The Grand, Amsterdam

Kwalitatieve samenwerking

Een samenwerkingscyclus duurt in principe alle seizoenen, maar kan ook korter. Na de eerste maand worden de eerste resultaten al gepresenteerd. Na het advies voor de benodigde aanpassingen, heeft een hotel de optie om de meetapparatuur langer te laten zitten. Wanneer Nexus Reset de desgewenste aanpassingen heeft doorgevoerd, volgen er intensieve kwaliteitscontroles.

Over Nexus Reset

Nexus Reset is een concept van Nexus Hospitality. Opgericht in 2019, vervult Nexus Hospitality de rol van system integrator voor de hotellerie. De focus ligt hierbij op het in verbinding brengen van hotels met leveranciers zoals o.a. LG en KPN. Vanuit de hospitality branche kwam echter steeds frequenter de vraag naar duurzame en toekomstbestendige mogelijkheden. Nexus Hospitality besloot om een totaaloplossing te bieden in de vorm van Nexus Reset.
Artikel delen