Horeca bereidt heropening voor, brancheverenigingen blij

Horeca bereidt heropening voor, brancheverenigingen blij

Het kabinet kondigt vanavond hoogstwaarschijnlijk aan de horeca onder voorwaarden weer te openen voor het publiek, mogelijk tot 22.00 uur. Hoewel het nog niet officieel is, bereidt de horeca zich al volop voor op de heropening.

Horeca kan niet wachten

Horecaondernemers kunnen niet wachten om morgen de deuren weer te openen voor gasten. Het is althans de verwachting dat de heropening morgen plaatsvindt. Ondernemers zijn dan ook druk bezig met inkopen om gasten weer van dienst te kunnen zijn.

Zo blijkt uit een item in het RTL Nieuws dat het stormloopt bij groothandel Sligro. Wilco Jansen, woordvoerder van groothandel Sligro, ziet de bestellingen dan ook al binnenstromen. Omdat het niet de eerste keer is dat ondernemers na een lockdown weer aan de slag kunnen, ziet hij dat velen hebben geleerd van vorige ervaringen, vertelt hij bij RTL Nieuws. "Er wordt al anderhalve week veel ingekocht om voorraden aan te vullen", legt hij uit.

Brancheverenigingen zijn blij

Ook brancheverengingen zijn blij. FNV Horeca gaat ervan uit dat dit de laatste lockdown voor de horeca is geweest. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “Dit nooit meer. De horeca is een veilige omgeving voor werknemers, ondernemers en gasten om in te werken, te recreëren en te verblijven. Alle medewerkers en bedrijven kijken er reikhalzend naar uit om de horecadeuren weer te openen en hun gasten een onbezorgde tijd te bezorgen. De opening van de horeca zorgt daarnaast ook voor meer werkzekerheid voor de medewerkers. Hopelijk kan dit de massale uitstroom van personeel uit de horeca een halt toeroepen.”

KHN heeft afgelopen week middels een petitie, inclusief routekaart, ingezet op deze latere sluitingstijd. “We zijn dan ook erg blij dat het kabinet nu ook inziet dat de horeca veilig en verantwoord open kan tot 22.00 uur. Dit is precies waar we voor gestreden hebben", aldus KHN-voorzitter Robèr Willemsen.

Artikel delen