Verduurzamen horeca met behulp van scan

Verduurzamen horeca met behulp van scan

Stichting Duurzame Horeca Nederland lanceert vandaag op 1 februari haar nieuwe site op de Horecava. Doel van de site is horeca ondernemers te helpen met een volgende stap richting duurzaamheid. Op de site kan een ondernemer aan de hand van een eenvoudige scan zien waar op het gebied van duurzaamheid nog winst te behalen is. 

Pijlers om te verduurzamen

Minke Vorstenbosch, voorzitter van Duurzame Horeca Nederland: "Veel restaurants denken dat om te verduurzamen ze meer vegetarische gerechten moeten aanbieden. Dat is natuurlijk een mogelijkheid, maar er zijn veel meer onderdelen waarop je kunt verduurzamen. Wij richten ons op zes pijlers: voedsel, afval, water, energie, huisvesting en menskracht. Kijk op welk vlak je kunt verduurzamen en of dat bij je bedrijfsvoering past.

ondernemen verduurzamen horecaDuurzame doorstart

Juist in deze moeilijke tijd willen we de horeca ondernemers graag helpen. Een aantal eenvoudige maatregelen kunnen kostenbesparingen opleveren, zoals een kleinere kaart, dagmenu’s of overstappen op een goedkopere groene energieleverancier. Door het invullen van onze (gratis) scan, krijg je binnen 5 minuten een advies op maat gemaild. Zo kunnen ondernemers na de lock-down een duurzamere doorstart maken.” 

Duurzame Horeca Nederland kan daarnaast geïnteresseerden in contact brengen met collega ondernemers die hun bedrijfsvoering al gedeeltelijk of helemaal hebben verduurzaamd.

Brasseriegroep uit Leiden

Bob Meijer van de Brasseriegroep uit Leiden is een voorbeeld van een ondernemer die al veel duurzame veranderingen succesvol heeft doorgevoerd.

Bob: "Veel ondernemers denken dat het heel ingewikkeld is en veel geld kost. Mijn ervaring is dat mijn duurzame bedrijfsvoering niet meer kost dan hoe ik het daarvoor deed. Op sommige vlakken bespaar ik zelfs. Maar het belangrijkste is dat ik er heel blij van wordt en onze klanten ook. Mijn advies is: begin gewoon!"

Op de hoogte blijven van nieuws uit de horeca? Meld je aan voor de Entree nieuwsbrief!

Artikel delen