Hotel of restaurant: waar ligt de grens?

Hotel of restaurant: waar ligt de grens?

Creatief zijn. Dat is noodzakelijk voor ondernemers, zeker nu de coronamaatregelen weer zijn aangescherpt. Samenwerken als hotel of restaurant om alsnog gasten te kunnen verwelkomen? Dat mag. Maar waar ligt de grens? Restaurant Joelia* in Rotterdam raakte in opspraak vanwege een 'coronatruc' om open te blijven en sloot alsnog haar deuren.

Gast van hotel of restaurant?

Gasten van Joelia, aan de Coolsingel, kunnen via de lobby van het erboven gelegen Hilton Hotel het restaurant binnen. Door ze als hotelgast te registeren (voor een tientje extra) konden ze er de afgelopen dagen alsnog terecht voor een diner. Hoewel Joelia* gasten al jaren de mogelijkheid biedt voor een overnachting met diner, bleek deze constructie bleek bij veel mensen niet in goede aarde te vallen.in

Restaurant sluit deuren

Eigenaar en chef-kok Mario Ridder zegt tegen het AD dat hij niemand voor het hoofd wil stoten en besloot daarom gisteren zijn restaurant alsnog te sluiten. Vanaf nu kunnen gasten alleen nog bij Joelia terecht voor afhaaldiners.

Creatieve samenwerking volgens de regels

Dat hotels wel open mogen blijven, terwijl cafés en restaurants voor minimaal vier weken de deuren moeten sluiten, brengt bijzondere samenwerkingen op gang. Zo liet Rino Soeters deze week al weten bij Townhouse Maastricht te gaan samenwerken met restaurant Beluga Loves You. Ook andere hotels bieden culinaire arrangementen aan, in samenwerking met inpandige restaurants, of door te laten bezorgen door restaurants in de buurt. Dit is geheel volgens de nieuwe regels die het kabinet dinsdag bekend maakte. 

Tags: 
Artikel delen