Hotelschool The Hague start nieuwe master

Hotelschool The Hague start nieuwe master

De Hotelschool The Hague start in september met een nieuwe eenjarige masteropleiding voor toekomstige leiders in de hotelindustrie. Deze opleiding, Master of Arts in Leading Hotel Transformation, is ontwikkeld voor en door professionals uit de hotelindustrie.

Hotelschool: nieuwe masteropleiding start in september

De nieuwe opleiding is ontwikkeld vóór de pandemie, maar nu relevanter dan ooit. Dit nieuwe eenjarige fulltime masterprogramma zoomt in op de kansen en bedreigingen waar de internationale hotelindustrie vandaag en in de toekomst mee wordt geconfronteerd. De eerste lichting studenten start in september 2021.

Deze masteropleiding is speciaal ontwikkeld voor studenten en jonge hospitality professionals met een bachelordiploma in hospitality management, of soortgelijke richting, en een echte passie hebben voor de hotellerie. Vraagstukken rondom circulariteit en digitalisering binnen de branche staan centraal tijdens de opleiding.

Toekomstgericht en vernieuwend

Executives binnen de industrie benadrukken de urgentie van deze master. Emmy Stoel, general manager Sofitel Legend The Grand, zegt: “Studenten die het masterprogramma van Hotelschool The Hague doorlopen zullen wij zeker in de gaten houden voor mogelijke posities binnen ons hotel. Inhoudelijk is het aangeboden programma toekomstgericht en vernieuwend. Deze professionals en hun vaardigheden zijn straks meer dan welkom binnen onze organisatie.”

Digitale en circulaire transformatie

Het programma bereidt studenten voor om een belangrijke rol te spelen bij het begeleiden en ondersteunen van hotelorganisaties tijdens veranderingen, met name op het gebied van digitale en circulaire innovaties.

Binnen nieuw, onbekend en onvoorspelbaar perspectief leren studenten van Hotelschool The Hague complexe problemen te identificeren, onderzoeken en analyseren met behulp van strategische besluitvorming. De focus ligt op strategisch denken, innovatie, cultuur, stakeholdermanagement en (project) leiderschap. Daarnaast is er veel aandacht voor de 21e-eeuwse vaardigheden zoals nieuwsgierigheid, kritisch denken, samenwerking en behendigheid.
Binnen het programma zijn uitdagende business cases, lezingen op locatie en gastcolleges opgenomen. Internationale docenten en professionals uit de hotelindustrie zullen de opleiding faciliteren.

Meer informatie is te vinden op de website van Hotelschool The Hague.

Artikel delen