Hoteltrend van het moment: private wellness

Tags: hotel

Hoteltrend van het moment: private wellness

Hotelgasten vinden het niet meer zo prettig om met volslagen onbekenden een zweterig gymzaaltje te delen of naast elkaar in een sauna te zitten. De wellness-trend was natuurlijk al langer gaande, maar dankzij corona wordt de behoefte aan een private wellness sterker. Trendwatcher geeft een paar tips om van elke hotelkamer een wellness-oase te maken.

Tekst: Vincent van Dijk

5 tips voor een private wellness-oase in de hotelkamer

Smart mirror

Steeds meer hotels bieden fitnessfaciliteiten aan op de kamer, maar helaas is dat meestal niet meer dan een yogamatje. Deze handige smart mirror heeft als voordeel dat hij nauwelijks ruimte inneemt en verschillende workouts aanbiedt. De gebruiker wordt gevolgd en zonodig gecorrigeerd. Je kunt kiezen uit verschillende workouts: van een bokstraining tot yoga, van opzwepende zumba-dansklasjes tot keiharde cardio. Door gamification wordt het heel laagdrempelig en zelfs leuk om te bewegen, ook voor fervente sporthaters. Deze Nederlandse uitvinding is ideaal voor hotels.

private wellness

Sunshower

Sommige hotels bieden al kamers aan met een eigen sauna, maar daar is meestal geen plek voor. Daarom is deze, eveneens Nederlandse uitvinding een prima alternatief. Tijdens het douchen krijg je een lage dosis UV-licht, vergelijkbaar met tien minuten zomerzon. Zo krijg je wel alle voordelen: je krijgt een energy-boost en de aanmaak van melanine en vitamine D wordt gestimuleerd. Maar zonder dat je verbrandt! Hij is in te bouwen in de muur van de douche, wat de badkamer meteen een luxe uitstraling geeft.

private wellness
Wellness-suite

Maak van je hotelkamer een private wellness-suite door er smart equipment neer te zetten. Van een strak vormgeven bike met instructievideo's, tot een draagbare tas met trainingstools of een handzame loopband. De gast bepaalt zelf wat voor workout hij wil doen en hiervoor wordt de juiste apparatuur op de kamer gezet of hij kiest ervoor om een speciale wellnesssuite te boeken. Met een app houd de gast zijn resultaten bij. Handig voor zakenmensen die veel reizen, maar geen zin hebben om naar een gym te gaan.

private wellness

Douche-wc

Tegenwoordig ziet een douche-wc er niet meer uit als een Japanse robot met flikkerende lampjes en kinderlijke muziekjes. De douche is subtiel ingebouwd, waardoor het van de buitenkant een strak designtoilet lijkt. Speciaal voor hotels is er een betaalbare editie ontwikkeld die hufterproof en makkelijk schoon te houden is. Als je eenmaal de verfrissende ervaring van een douche-toilet hebt gehad, wil je niet meer terug naar toiletpapier. Iets wat met name Aziatische gasten al langer weten.

Private spa

Hotels bieden steeds vaker een reeks met verschillende luxe bodycareproducten aan in duurzame verpakkingen, in plaats van de milieubelastende wegwerpminiatuurtjes. Dat verhoogt het wellness-gevoel in een hotelkamer enorm. Verkoop daarnaast een selectie aan verzorgende maskers, serums en cleansers in je shop of app en maak het boeken van treatments/massages op de kamer mogelijk. En vergeet niet om wat planten in de badkamer te zetten. Zo tover je deze om tot een echt luxe private spa.

private wellness

Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Artikel delen