Ingmar tipt: hotelcocktailbars

Tags: hotel

Ingmar tipt: hotelcocktailbars

Genieten van een goede cocktail in een sfeervolle bar, straks mag het weer! Beverage journalist Ingmar Voerman tipt alvast vijf bijzondere hotelcocktailbars, verspreid over het land, voor die ultieme cocktailavond.

Interieur Rosalia KloveniersburgwalFoto ; Pim Ras

Hotelcocktailbar Rosalia’s, Amsterdam. (foto Pim Ras)

Rosalia’s Menagerie @Rosalia’s Inn Upstairs, Amsterdam

Rosalia’s Menagerie is een hotelcocktailbar voor de liefhebber; eigenzinnig, kneuterig, warm en sfeervol ingericht vol thematische curiosa. Deze bar vormt samen met de zes boetiekhotelkamers van Rosalia’s Inn Upstairs een onvervalste herberg (of Inn in het Engels). Duurzaamheid, lokaal en seizoensgebonden zijn hier geen gimmicks, maar rigoureus doorgevoerd in alle facetten. De cocktails zijn van het hoogste niveau en staan bol van jenevers en ander Hollands vertier.

Didot34 @The Slaak Rotterdam, Rotterdam

In het fraai vormgegeven hotel The Slaak Rotterdam vind je Didot34, een aparte, stijlvolle hotelcocktailbar geïnspireerd op de jaren vijftig. Een plek die je met zijn charmes en contrasten omarmt en waar gasten even kunnen ontsnappen aan het gewone. Met zijn kleurrijke design en flamboyante service is het alsof je een verborgen bar in New York City binnenstapt. Op de kaart staan traditionele cocktails, verrijkt met hoogwaardige spirits van de lokale partner Barrelproof. Een avond bij Didot34 is als jazzmuziek; genieten en je wanen in het moment, inspelen op het gevoel en samen improviseren tot een juiste treffer. Alles voor een poëtisch avondje cocktails drinken, dus.

The Commons @The Student Hotel, Delft

The Commons opende in The Student Hotel in Delft. De ‘social hang-out’ is door designstudio The Invisible Party vormgegeven als een eigentijds grandcafé, waar gasten - van student tot hotelgast en buurtbewoner – kunnen genieten van comfort food en toegankelijke creatieve cocktails. Het pronkstuk van The Commons is de vijftien meter lange cocktailbar annex open keuken. De eclectische mix van duurzame, gerecyclede materialen en het vernieuwende kleurgebruik maken van deze hotelcocktailbar een hotspot.

VANE Skybar @NH Collection, Eindhoven

In Eindhoven biedt VANE Skybar in Eindhoven een bijzondere cocktailbeleving. Boven het restaurant, waar chef Casimir Evens gastronomische gerechten serveert, zweeft als het ware de hotelcocktailbar. Gasten kunnen hier genieten van cocktails met luxe bar bites én het adembenemende uitzicht. De cocktailkaart is creatief, maar ook herkenbaar, want die is ontwikkeld door barconsultant Tess Posthumus. Het barteam maakt VANE maakt de skybar-ervaring compleet.

Lotti’s @The Hoxton, Amsterdam

Het eigentijdse Lotti’s Restaurant & Bar in het Amsterdamse hotel The Hoxton voelt aan als een hippe huiskamer voor de buurt. De cocktails en gerechten zijn hier van internationaal niveau, stijlvol, maar zonder pretentie. Hetzelfde valt te zeggen over de fantastische inrichting van deze eclectische mix van hotellobby, bar en restaurant. De bartenders mixen naast de toffe ‘Hox Signatures’ ook alle klassiekers.

Artikel delen