Inzamelingsactie winterjassen voor daklozen

Tags: bier

Inzamelingsactie winterjassen voor daklozen

Naast de branches die hard geraakt zijn door de coronacrisis, staan ook veel daklozen er alleen voor. Vanwege de geldende maatregelen is er minder onderdak beschikbaar. Met de winter op de stoep is dit slecht nieuws voor velen die op straat leven. Bar Joost en Krux Brouwwerf in Amsterdam organiseren in samenwerking met de Regenboog Groep een inzamelingsactie voor winterjassen in de maand december. Iedereen die een jas inlevert krijgt een feestelijke fles Krux nieuwjaarsbier er voor terug.

Winterjassen inzamelactie

winterjassen inzamelingsactie horeca daklozen De hele maand december neemt Bar Joost, gevestigd aan de Molukkenstraat 33 in Amsterdam, winterjassen in ontvangst. Bar Joost is geopend van woensdag tot en met zondag tussen 15:00 en 19:30. De inzamelingsactie van de winterjassen heeft als doel om de gedupeerden van de crisis op straat de winter door te helpen.

De inzamelactie is tot stond gekomen nadat de Regenboog groep een oproep deed voor 5000 winterjassen. De belangrijkste criteria van de jassen is dat ze warm zijn, nog in goede draagbare staat verkeren en bij voorkeur een capuchon erop hebben. Als dank voor het aanleveren van een jas krijgt de gever een fles nieuwjaarsbier mee naar huis.

nieuwjaarsbier grand krux

Krux Nieuwjaarsbier

Krux Brouwerij bestaat in januari precies één jaar, een nieuwe start in 2020 en meteen beland in een crisisperiode. Ondanks dat, staan ze positief tegenover deze actie en willen ze graag de gevers van een winterjas bedanken door een fles Krux nieuwjaarsbier te overhandigen. Met de slogan 'Van al dat leven krijg je dorst' brouwen ze bier die je momenteel gewoon kan afhalen bij de brouwwerf in Amsterdam Oost. Het nieuwjaarsbier komt in een mooie grote fles met kurk en brengt vooral een goed verhaal aan tafel als cadeau van de inzamelingsactie.

Bar Joost Amsterdam

Bar Joost is een bierlokaal en buurtcafé in Amsterdam en schenkt bier speciaal van Amsterdamse brouwerijen. Bas van der Geest, ondernemer en eigenaar van Bar Joost: "De actie is bedoelt als positief tegengeluid in deze lastige tijden en om actief te blijven in branche".

Waarom winterjassen via de horeca?

"Juist nu dat de horeca eigenlijk op z'n gat ligt is het een ideaal moment voor andere initiatieven. Er is tijd en ruimte om nu actief te zijn op andere vlakken. Hiernaast heeft de horeca een zeer groot bereik en kunnen we gebruik maken van onze sociale netwerken om een groot publiek te bereiken. Gasten van de horeca zijn een goede doelgroep voor een actie zoals deze, ze zijn sociaal betrokken en welwillend om een steentje bij te dragen." Aldus Bas van der Geest.

heel amsterdam warm winterjassenOproep horecaondernemers regio Amsterdam

Bar Joost aan de Molukkenstraat 33 in Amsterdam is de eerste locatie waar gevers de winterjassen kunnen inleveren. Maar de initiatiefnemers willen graag de actie verder uitbreiden en horecaondernemers uit meerdere stadsdelen hierbij betrekken.

Heb jij een bar en ben je deels geopend voor afhalen of als winkel? Heb je een groot sociaal netwerk en word je enthousiast van deze actie? Neem dan contact op met Bas van der Steen voor meer informatie of voor deelname, en verblijd de gevers van een winterjas ook met een fles Krux nieuwjaarsbier!

Contact voor deelname:

Bas van der Geest - bar@joost-amsterdam.nl - 0621138789

Artikel delen