Kleinste Keuken: zonder extra personeel en ruimte toch foodomzet verhogen

Sligro - Kleinste keuken - personeel - adv

Kleinste Keuken: zonder extra personeel en ruimte toch foodomzet verhogen

Het foodconcept Kleinste Keuken is een alles-in-één-oplossing die je helpt om gemakkelijk en efficiënt in te zetten op food. Zelfs zonder keukenruimte en zonder extra personeel. De basis bestaat uit de voorgeprogrammeerde recepten die ontwikkeld zijn door de Sligro-chefs, voor extra eenvoudige bereiding met de Merrychef.

Zonder extra (geschoold) personeel

Veel horecazaken kampen momenteel met een personeelstekort. Daardoor is het soms al lastig genoeg om gasten op tijd van een drankje te voorzien, laat staan om gerechten te bereiden en te serveren. Terwijl food juíst kansen biedt om je omzet een boost te geven en je zaak toekomstbestendig te maken. Dat kan nu zelfs zónder extra personeel in te zetten en ook wanneer je niet over een professionele keuken beschikt.

Kies de juiste apparatuur

Ontlast je personeel maximaal en combineer slimme apparatuur met voorgeprogrammeerde recepten. Een voorbeeld hiervan is het foodconcept Kleinste Keuken dat werkt met de Merrychef. Hiermee bereidt iedereen binnen je team gerechten met slechts één druk op de knop. Van nachos tot pizza en van hamburgers tot apfelstrudel. Extra handig: deze oven past vanwege het kleine formaat achter de bar, dus kun je hem ook gebruiken zonder keuken.

“Gerechten bereiden we in slechts enkele minuten, tussen het biertappen door” - Stephanie van der Pal, Cafe Boëms Jeu
Sligro Solutions - Staand borden met gerechten

Haal meer uit je team

Leid je personeel flexibel op: zorg dat ze hun weg kunnen vinden achter de bar en in de keuken. Zo kun je een deel van de bereiding uitbesteden aan je bediening. Denk bijvoorbeeld aan het borrelmoment met bites en kleinere gerechten, zoals pizza’s en burgers. Daardoor kun je toch gerechten of borrelhappen serveren wanneer je keukenteam onvoldoende capaciteit heeft of niet (meer) aanwezig is, vertelt Youp van Dooren van Harba Lorifa. ‘Binnen ons bedrijf is er nauwelijks continuïteit in lunch en borrel. Doordat we onze kaart ook zonder keukenpersoneel kunnen draaien, kunnen we onze gasten toch altijd bedienen.’

Tip: op het terras kan het goed werken om een kleinere, aparte kaart aan te bieden die de bediening kan bereiden!

Bespaar tijd in de voorbereiding

Onderzoek waar je tijd kunt besparen in de voorbereiding. Je kunt zelf snijden en voorbereiden, maar je kunt groenten ook gesneden en vlees ook geportioneerd inkopen. Of overweeg te gaan voor kwalitatieve gemaksproducten met langere houdbaarheidsdatum, zoals diepgevroren soepen en sauzen. Extra voordeel aan deze producten is dat je er flexibel mee op- en af kunt schakelen zonder verspilling.

De voordelen van Kleinste Keuken:

  • Inspiratie: ruim 65 kwalitatieve gerechten
  • Door iedereen te bereiden, ook door bediening
  • Tot 13x sneller uitserveren dankzij Merrychef
  • Efficiënt: keuken- en terrasbereiding te scheiden
  • Investering al binnen enkele maanden terugverdiend

KleinsteKeuken-GIF-Stappen-Totaal

Meer weten of een proefsessie plannen?

Plan een proefsessie of vraag meer informatie aan

KleinsteKeuken-BasisBanner-liggend-Nachos
Artikel delen