Restaurantvereniging JRE heeft twee nieuwe leden

JRE Pers- & Partnerlunch

Restaurantvereniging JRE heeft twee nieuwe leden

Op 24 mei j.l. was Restaurant Ledeboer in Almelo het bruisende culinaire centrum ter gelegenheid van de jaarlijkse JRE Pers- & Partnerlunch. Tijdens deze lunch werden de twee nieuwe leden voorgesteld: restaurant Cèpes uit Otterlo en restaurant Goyvaerts uit Eindhoven. 

Foto's: Karien Niewenhuis - Lemon Food Photography

Nieuwe leden JRE-Nederland

Elk jaar worden de nieuwe leden van JRE-Nederland voorgesteld aan haar partners en de pers. Host en organisator van deze ‘gastronomische kennismaking’ was dit maal Rick Blanken van Ledeboer in Almelo. Vinites serveerde en glas Bellevista Franciacorta Brut Alma Grande Cuvée en Fever-Tree verzorgde twee alcoholvrije cocktails met Copperhead 0.0 tijdens het ontvangst.

Na een korte introductie over het reilen en zeilen van JRE in 2022 en de bestuurswissel sprak voorzitter Marko Karelse (Villa la Ruche) over de nieuwe partners, de verlengde samenwerking met illy, de uitreiking van de Gault&Millau en de JRE-Awards van 2022; Chef van het jaar is Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy in Epe, Gastvrouw van het Jaar is Ellen Kinkartz van Atelier in Gulpen en Restaurant van het Jaar is Restaurant Lokaal in Doetinchem van Bjorn Massop. Vervolgens werd ook gesproken over de toekomst waarin JRE investeert in de 'Jeunes' door samen met haar partners trainingen, masterclasses en tastings te organiseren voor personeel en gastlessen voor leerlingen van diverse hotelscholen.

 

'JRE-Nederland telt inmiddels 39 leden'

Verder werden de nieuwe internationale partners, Big Green Egg en La Rioja Alta, van JRE-Jeunes Restaurateurs geïntroduceerd. De lancering van JRE-Inside+, een uniek loyaliteitsprogramma en werd er gereflecteerd op de dag van internationale humanitaire samenwerking; Heroes. Benadrukt werd de wekelikse bekendmaking van de genomineerden voor de internationale JRE Awards. Marko Karelse sloot af met het voorstellen van twee nieuwe leden. Met deze nieuwe leden telt JRE-Nederland inmiddels 39 leden.

Na de presentatie werd er geproost op een mooi jaar met een verfrissend glas Swinckels of Swinckels 0.0, aangeboden door Swinkels Family Brewers.

JRE Pers en partnerlunch 2022
Jennifer Silvius, Boy Schuiling, Marko Karelse, Jesse Goyvaerts, Liset Bom, Jip Goyvaerts, Bjorn Massop, Rick Ledeboer

Culinair voorstellen

Tijdens deze bijzondere lunch stelden de nieuwe leden zich niet alleen persoonlijk maar ook culinair voor. ledere gang werd door een van de chef-koks gekookt. Het dessert werd verzorgd door leerlingen van de Culinary Academy in Sofia, Bulgarije in samenwerking met HRC-International. Résidence wijnen, Kwast Wijnkopers, La Rioja Alta, URB Drinks en Prisecco Alcoholvrij tekenden voor de wijn- en alcoholvrije combinaties. Het tafelwater van S.Pellegrino & Aqua Panna werd verzorgd door Kepler 15. De afsluiting was met een kopje illy intenso koffie en illy Cold Brew, geserveerd met verschillende friandises van de nieuwe leden gecombineerd met Villa Massa Amaretto of Limoncello verzorgd door Maxxium. Bridor, Chefsfarm, DOYY Caviar, FrischeParadies, Hanos, Koppert Cress & Sligro verzorgden de invulling van de lunch.

JRE Pers en partnerlunch 2022 JRE Pers en partnerlunch 2022

 

Links: Bjorn Massop, Fernando Goy, Marko Karelse, Mirjam Both, Hans van Manen
Rechts: Jesse en Jip Goyvaerts, Marko Karelse, Liset Bom

JRE-Jamsessies

Het basisidee van de jamsessie is zowel eenvoudig als bijzonder doeltreffend: drie keer per jaar komen een aantal JRE-chefs en sommeliers in de Miele kookstudio bi elkaar, met een ‘mystery-basket' gevuld met producten wordt gestart met koken. Dan ontstaat de wisselwerking van vraag, overleg ervaring én verrassing. Er wordt niet alleen over het product gesproken mar ok over combinaties en toepassingsmogelijkheden van het product.

Op een inventieve manier worden 'à la minute' kennis en kunde gecombineerd. Er is op informele wijze direct persoonlijk contact, overleg en debat met de producenten en partners mogelijk. De ervaring leert dat deze informele bijeenkomsten zowel chefs, sommeliers als participanten enorm motiveren. Op en vriendschappelijke en ongedwongen manier is men professioneel actief en ontstaan er leermomenten voor eenieder.

JRE-Jongerenweek

In navolging van eerdere edities van de JRE-Jongerenweek, krijgen jongeren tot en met 25 jaar ook dit jaar 25% korting op de menuprijs bij alle JRE restaurants in Nederland. JRE vindt het belangrijk dat onze passie bereikbaar is voor de gast van de toekomst daarom genieten jongeren t/m 25 jaar van 12 tot en met 18 juni van deze korting!

Om dit jaar meer kennis te geven aan het evenement, wordt het evenement in samenwerking met illy koffie georganiseerd. Elke gast ontvangt een gratis kopje koffie, een koffiecocktail of een koffie gerecht. Wordt hier een foto van geplaatst op social media met de juiste hashtags en tags, dan is het mogelijk om een illy koffie machine, en lunch/diner voor 2 of een illy art collection te winnen.

Over JRE-Jeunes Restaurateurs

In 1974 begon JRE als en kleine Franse vereniging onder de naam Jeunes Restaurateurs de France. Door het succesvolle concept en de grote internationale belangstelling vanuit aanvankelijk Duitsland, Italië, België en Zwitserland werd de vereniging in 1993 'omgedoopt' tot Jeunes Restaurateurs 'Europe. Niet veel later volgden Nederland en Spanje. Vandaag zijn JRE-Jeunes Restaurateurs actief in 15 Europese landen met 350 'Jeunes Chefs', tellen we meer dan 180 Michelinsterren en zijn er zelfs ambities om intercontinentaal te gaan. 2014 was een bijzonder jaar, 40 jaar JRE-geschiedenis werd geschreven... In 2016 werden de nieuwe naam 'JRE-Jeunes Restaurateurs' en logo gelanceerd met slogan "Never-ending Passion". Deze slogan is de basis van het manifest dat wordt geassocieerd met elke Chef, partner en ondersteunende producenten.

Artikel delen