Jochem van der Schoot neemt News Café in Groningen over van Marcel Schlaman

Jochem van der Schroot en Marcel Schlaman

Jochem van der Schoot neemt News Café in Groningen over van Marcel Schlaman

Na ruim 27 jaar heeft het News Café in Groningen een nieuwe eigenaar. De huidige eigenaar Marcel Schlaman draagt per 1 maart het stokje over aan ondernemer Jochem van der Schoot uit Leeuwarden.

Het News Café aan het Waagplein in Groningen is een combinatie van een grandcafé, restaurant en club en vergaderfaciliteiten en terrassen. De huidige eigenaar Marcel Schlaman is blij met de overname door Jochem van der Schoot, die we kennen van onder andere Sophias en Eurohotel in Leeuwarden. De ondernemers hadden meteen goed contact. “Dit mooie bedrijf wilde ik met zorg overdragen aan iemand waar ik een goed gevoel bij had”, zegt Schlaman. “Dat is gelukt.”

Centraal in Groningen

Het News Café is met haar centrale ligging inmiddels niet meer weg te denken uit het bruisende hart van Groningen. Het pand heeft plaats voor ruim driehonderd gasten in het grandcafé, driehonderd in de club en bestaat uit meerdere verdiepingen waar nog meer ruimte is voor gasten. “Met straks een mooi heringerichte Grote Markt en Waagplein ben ik ervan overtuigd dat het News Café met frisse nieuwe ideeën en energie een succesvolle toekomst tegemoet gaat”, zegt Schlaman.

'We gaan verder met het huidige concept zonder daar veel aan te veranderen'

“News Café is een ontzettend mooi bedrijf en we zullen dan ook verder gaan met het huidige concept zonder daar vooralsnog veel aan te veranderen. We hebben vertrouwen in het team dat er nu staat en we hopen daar met onze ervaring een mooie toevoeging aan te zijn”, vult Van der Schoot aan.

De overname

Met diverse zaken in Friesland gaat Van der Schoot zich met deze overname nu ook op de horeca in Groningen richten. Schlaman zal zich de komende tijd meer gaan focussen op de hotel- en resortsector. “Het zo duurzaam mogelijk opzetten en exploiteren van accommodaties in het premium segment is het concept dat ik de komende jaren verder wil uitbouwen”, zegt Schlaman. “Een uitbreiding van het resort in Thailand en een tweede vestiging van Chofah residences op Curaçao staan momenteel op de planning. Daarnaast blijf ik mij in Groningen op de achtergrond bezig houden met ons succesvolle restaurant Cho Fah.”

“Ik wens Jochem, het management en medewerkers van het News Café het allerbeste toe en natuurlijk wil ik iedereen die in de afgelopen 27 jaar werkzaam is geweest in het News Café, partners, leveranciers en alle gasten bedanken voor deze mooie tijd.”

Artikel delen