JRE pers- en partnerlunch Restaurant Bentinck

JRE pers- en partnerlunch Restaurant Bentinck

Op 22 september j.l. was Restaurant Bentinck in Amerongen het bruisende culinaire centrum ter gelegenheid van de jaarlijkse JRE Pers- en Partnerlunch. Elk jaar worden de nieuwe leden van JRE-Nederland voorgesteld aan de pers en haar partners. Gastheer en organisator van deze ‘gastronomische kennismaking’ was dit maal Peter-Paul Swijnenburg van Restaurant Bentinck in Amerongen.

Foto's: Saskia Beek Fotografie

Recap van JRE in 2020jre lunch in amerongen

Na een korte introductie over het reilen en zeilen van JRE in 2020, de maanden van Corona en de bestuurswissel sprak voorzitter Marko Karelse (Villa la Ruche) over het internationaal JRE Congres in Berlijn wat met een jaar is verschoven, de unieke prestatie van het behalen van alle (7) Michelin sterren door JRE leden in Slovenië bij de lancering van de 1e gids en de aanstaande traditionele JRE jongerenweek in Nederland, welke in samenwerking met illy wordt georganiseerd.

Marko Karelse sloot af met het voorstellen van maar liefst 5 nieuwe leden. Met deze nieuwe leden telt JRE-Nederland inmiddels 41 leden.

Introductie nieuwe leden

Tijdens deze bijzondere lunch stelden de nieuwe leden zich niet alleen persoonlijk maar ook culinair voor. Iedere gang werd door een van de Chefs gekookt. Kwast Wijnkopers serveerde een glas Michel Genet Grand Cru Blanc de Blancs Brut Spirit tijdens het aperitief terwijl Résidence wijnen, Walraven Sax, Kwast Wijnkopers en Vinites tekenden voor de wijn-combinaties.

Het tafelwater van S.Pellegrino werd verzorgd door Kepler 15. De afsluiting was met een verfrissend glas Swinckels bier en Swinckels 0.0 aangeboden door Swinkels Family Brewers.

De nieuwe leden van JRE-Nederland:

  • AMUSED, Chiel de Groot & Corine Vink, Gedempte Haven 1, 7772 VD Hardenberg
  • SOMM, Werner Croymans & Bram van Grinsven, Veghelsedijk 42, 5401 PB Uden
  • ROZEMARIJN, Jeroen Raes & Maaike Steins, Havenstraat 19, 6211 GJ Maastricht
  • HUNKER, Jeroen van Esch, Ward Kusters en Lieke Vos, Paardestraat 17, 6131 HA Sittard
  • SENSES, Kyra van der Meer, Vijzelstraat 45, 1017 HE Amsterdam

JRE Jongerenweek 2020

In navolging van eerdere edities van de JRE Jongerenweek, krijgen jongeren tot en met 25 jaar ook dit jaar weer 50% korting op de menuprijs bij alle JRE restaurants in Nederland. JRE vindt het belangrijk dat onze passie bereikbaar moet zijn voor de gast van de toekomst daarom genieten jongeren tot 25 jaar van 19 tot en met 25 oktober van deze korting!

Om dit jaar meer kennis te geven aan het evenement, wordt het evenement in samenwerking met illy koffie georganiseerd. Elke gast ontvangt een kopje koffie. Wordt hier een foto van geplaats op social media met de juiste hashtags en tags, dan is het mogelijk om een illy koffie machine, een lunch/diner voor 2 of een illy artcollectie te winnen.

Over JRE

''Food is the most universal of human languages. It unites individuals were ideologies, culture and nationalities divide.'' - Marino Niola

In 1974 is JRE als kleine Franse vereniging onder de naam Jeunes Restaurateurs de France van start gegaan. Vanwege het succesvolle concept en de grote internationale interesse vanuit, in eerste instantie Duitsland, Italië, België en Zwitserland werd de vereniging in 1993 ‘omgedoopt’ tot Jeunes Restaurateurs d'Europe.

Niet veel later volgden Nederland en Spanje. Momenteel zijn de Jeunes Restaurateurs in 16 Europese landen actief met 350 ‘jeunes chefs’, tellen we meer dan 180 Michelinsterren en zijn er zelfs aspiraties om intercontinentaal te gaan. 2014 was is een bijzonder jaar, 40 jaar JRE geschiedenis werd geschreven.

In 2016 zijn de nieuwe naam en logo gelanceerd met de slogan “never-ending Passion”. Deze slogan is het fundament van het manifest wat mede geassocieerd wordt met elke chef, partner en ondersteunende producent.

Artikel delen