KHN: Avondklok opnieuw verslechtering horeca

KHN: Avondklok opnieuw verslechtering horeca

Al met al is het opnieuw een verslechtering voor de horeca, volgens KHN, en kijkt de branche reikhalzend uit naar de bekendmaking van de nieuwe aanvullende steunmaatregelen. Premier Mark Rutte kondigde de avondklok aan op woensdag 20 januari tijdens een persconferentie. 

bezorgen en afhalen food avondklokAfhalen en bezorgen tijdens avondklok

Het bezorgen van maaltijden valt onder de uitzonderingen die geldt voor werk waarbij mensen zich op straat moeten begeven. KHN pleitte daar al eerder voor bij het kabinet.

Afhalen kan bij een avondklok niet binnen de vastgestelde avondkloktijden. Hier moeten burgers dus ook rekening mee houden. Voor de horeca betekent dit opnieuw een extra afname van de omzetmogelijkheid. Bezorgen blijft zoals nu wel gewoon mogelijk. De KHN zorgpunten op dit vlak zijn ingewilligd.

Bezorgen mag binnen de avondklok en dit geldt dan ook voor de reistijd van het personeel. Medewerkers moeten dan wel een werkgeversformulier hebben dat hen legitimeert buiten te zijn voor hun werk of woon-werk verkeer. In anderen landen waar een avondklok is, is bezorgen ook gewoon toegestaan.

Waar is het heropeningsplan van het kabinet?

De finish leek in zicht, maar wordt opnieuw vooruitgeschoven. Bovendien is er van een heropeningsplan of routekaart vanuit het kabinet nog steeds geen sprake. KHN heeft meerdere keren de hand uitgestoken om mee te denken over hoe de horeca verantwoord open kan en er ligt een plan met slimme maatregelen klaar.

Er komt een dag dat de maatregelen kunnen worden versoepeld en het is de verantwoordelijkheid van het kabinet om transparant te zijn over een exitstrategie. Er ligt wel een vaccinatieplan, maar waar is het heropeningsplan?

Op de hoogte blijven van nieuws uit de horeca? Meld je aan voor de Entree nieuwsbrief!

Artikel delen